Wat is de Binance Smart Chain (BSC)?

Iedereen die geïnteresseerd is in trends in de crypto-industrie heeft waarschijnlijk gehoord van de Binance Smart Chain (BSC). Wat onderscheidt de BSC en maakt het de steeds populairder wordende blockchain voor DeFi?

Deze dagen, Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB) haasten zich van de ene all-time high naar de volgende. De belangrijkste reden hiervoor is hun succes als native tokens in de snel groeiende Decentralized Finances (DeFi) markt. En Binance’s ecosysteem als de grootste cryptobeurs ter wereld is gebouwd op de Binance Smart Chain (BSC), een zelf ontwikkelde blockchain van de huidige generatie op dit gebied. In directe vergelijking met de blockchain van Ethereum scoort de BSC met vergoedingen die een factor 100 of meer lager liggen, en met een aanzienlijk hogere snelheid.

Naast deze twee zeer belangrijke factoren voor het DeFi, is de BSC technologisch compatibel met de DeFi markt voor Ethereum. De Binance Smart Chain heeft de Ethereum Virtual Machine (EVM) geïntegreerd, waardoor slimme contracten gemakkelijk kunnen worden overgedragen. Dit maakt het ook mogelijk om in de BSC Ethereum en gerelateerde ERC-20 tokens om te zetten in gebruiksvriendelijke zogenaamde BEP2E tokens, die dan geschikt zijn voor gebruik op de BSC. Gemeenschappelijke DApps voor Ethereum zijn ook geen probleem door de EVM voor de BSC.

Binance Smart Chain – belangrijk om te weten

De BSC is gebaseerd op een combinatie van de protocollen Delegated Proof-of-Stake (DPoS) en Proof-of-Authority (PoA). Het principe achter DPoS is dat in BSC om de 24 uur 21 netwerkknooppunten als validators worden gekozen. Deze nodes, ook wel super nodes genoemd, geven dus transacties vrij. PoA dient als een tweede beschermingsmechanisme dat de eerlijkheid en betrouwbaarheid van validateurs beoordeelt, waardoor de gestage stroom van transacties verder wordt beveiligd. Met een bloktijd van 3 seconden is de BSC veel beter dan de blockchain van Ethereum, die daar 13 seconden heeft. Ethereum aanhangers van hun kant weten dat hun blockchain protocol Proof-of-Work, dat nog steeds in gebruik is, nauwelijks kan voldoen aan de eisen van DeFi. Maar zij wijzen er ook op dat bij DeFi onder ETH, een daadwerkelijk gedecentraliseerd netwerk de basis vormt. In het geval van BSC kan kritiek worden uitgeoefend op de beperking tot 21 validators en dus slechts beperkte decentralisatie. De BSC heeft tot dusver echter niet de aandacht getrokken door onregelmatigheden, die onmiddellijk ook het vertrouwen in de BSC en dus in de bedrijfsmodellen zouden schokken.

Ecosysteem rond de BSC

Sinds het begin van het jaar heeft de BSC in een snel tempo gebruikers en toepassingen gewonnen. De spil hiervan is PancakeSwap als gedecentraliseerde crypto exchange (DEX), die zijn ETH-versie Uniswap steeds meer stevige concurrentie geeft. Leningstransacties op de BSC verlopen meestal via Venus en voor opbrengstlandbouw op de BSC heeft Autofarm zich bewezen. Projecten op de BSC zijn al lang verder dan het kopiëren van ideeën uit het Ethereum ecosysteem en pushen het gebruik van BSC met hun eigen initiatieven, zoals het wedden op prijstrends van BNB. CoinMarketCap telt al een indrukwekkende 130+ projecten in zijn overzicht van het BSC ecosysteem. Ook het steeds toenemende aantal transacties dat via de BSC wordt verwerkt en de snelle groei van actieve BSC-wallets getuigen van het feit dat DeFi een zeer levendige onderneming op de Binance Smart Chain is geworden.

Kortom: hoe kan ik deelnemen aan het succes van de Binance Smart Chain?

De positieve prijsontwikkelingen van Ethereum en Binance Coin kunnen logisch worden afgeleid uit het feit dat zonder ETH en BNB DeFi weinig zin heeft in de respectievelijke ecosystemen. Je hoeft je dus niet eens te verdiepen in het onderwerp DeFi om daar te profiteren van winstkansen, maar kunt ook gewoon beleggen in de onderliggende cryptocurrencies. Bij BNB profiteert u desgewenst ook van staking door rente op deposito’s in Binance Coin. In het algemeen heeft Binance onder het menu-item “Financiën” eenvoudige ingangen in DeFi met een eerlijke risicobeoordeling opgenomen. Voor verder succes van de BSC spreekt dat Binance ondersteunt ontwikkelaars met goed gevulde contant geld voor project ideeën. Bij Ethereum zou het EIP-1559 verbeteringsvoorstel het probleem van de hoge transactiekosten in de zomer kunnen opvangen, voordat het protocol op de middellange termijn met Ethereum 2.0 overschakelt op proof-of-stake. We hebben ook een achtergrond over hoe BSC / BNB en Ethereum concurreren in de DeFi ruimte hier voor u. Het is heel goed mogelijk dat we hier twee winnaars zullen blijven zien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*