Cardano (ADA): Ontwikkelaar zegt dat testnet “catastrofaal kapot” is – en krabbelt terug

Cardano (ADA) wacht eigenlijk op de Vasil upgrade. Maar nu waarschuwt een bekende ontwikkelaar dat er een kritieke fout is ontdekt in het testnet van Cardano, waardoor het in gevaar komt. Is er een oplossing?

Bij Cardano (ADA) heeft een bericht over de toestand van het testnet in het weekend voor opschudding gezorgd. Ontwikkelaar Adam Dean luidde de noodklok op Twitter: Het Cardano-testnet moet als “catastrofaal gebroken” worden bestempeld vanwege een kritieke fout. Volgens Dean is de Node-software in versie 1.35.2 zo buggy dat de resultaten van het vorige testnet niet meer kunnen worden gebruikt. Nu wordt de Node-software in versie 1.35.3 uitgeprobeerd in twee nieuwe testnetten, maar deze hebben geen betrouwbare geschiedenis. Daarom zei Dean dat hij een meer dan ongemakkelijk gevoel had over het tijdig installeren van de Vasil-upgrade op het mainnet van Cardano.

Dean’s verontwaardiging werd gehoord van Cardano oprichter Charles Hoskinson tot Input Output, het crypto bedrijf achter ADA. Er waren opmerkingen over de inhoud en blijkbaar ook een snelle bijstelling van technologische details. Want ondertussen heeft Dean via Twitter opnieuw laten weten dat hij zeker is van de bugfix. “Beter dan ooit” is de situatie bij Cardano. Hoskinson daarentegen gaf in een thread toe fouten te hebben gemaakt in de communicatie, maar is ervan overtuigd dat Vasil met succes en veilig kan lanceren met de Node software versie 1.35.3.

Ter herinnering, volgens de laatste informatie zou Vasil naar Cardano komen wanneer 75 procent van de blokken geschreven zijn met Node software 1.35.3. Daarnaast worden grote crypto exchanges en grote DApps geacht groen licht te geven voor de Vasil-upgrade bij ADA voordat deze live gaat. Dit plan zal waarschijnlijk van kracht blijven en Vasil is dus binnen bereik. Meervoudig uitstel van de streefdatum voor Vasil had in de zomer tot enige teleurstelling geleid bij Cardano.

Conclusie: twijfels over het ontwikkelingswerk van Cardano schaden het imago

Met enige afstand in de tijd, lijkt het erop dat Dean te drastisch was in zijn woordkeuze in zijn bezwaren. Anderzijds hadden Hoskinson en Input Output verzuimd de kritieke problemen met de Node software versie 1.35.2 duidelijk te benoemen. Vooral Cardano, met zijn claim de cryptocurrency te zijn die aan de hoogste wetenschappelijke normen voldoet, zou zich dergelijke communicatiefouten niet mogen permitteren. Voor ADA investeerders is het waarschijnlijk dat Vasil in de komende weken live zal gaan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*