Cardano (ADA): Oprichter Hoskinson belooft Vasil-upgrade voor september

Het zou hooguit nog een maand moeten duren voordat Cardano (ADA) technologische vooruitgang naar het mainnet brengt met de Vasil-upgrade. In ieder geval heeft oprichter Charles Hoskinson september vastgesteld als de datum voor de lancering van Vasil.

Cardano wacht nu al twee maanden op de upgrade van Vasil, oorspronkelijk gepland voor 29 juni – herhaaldelijk uitstel en nieuws over tegenslagen in het ontwikkelingswerk hebben nervositeit veroorzaakt bij investeerders. Nu heeft Cardano-baas Charles Hoskinson in een videoboodschap een duidelijke aankondiging gedaan: Vasil zal ergens in september live gaan, aldus Hoskinson. Van de kant van de ontwikkelaars wordt Vasil al intensief getest voor Cardano en enkele kleine foutjes moeten nog worden weggewerkt. Hoskinson noemt specifiek cryptobeurzen als de volgende horde bij het vaststellen van een exacte lanceerdatum voor Vasil bij ADA.

Input Output, als het cryptobedrijf achter Cardano, heeft onlangs herinnerd aan drie factoren waaraan moet worden voldaan voordat Vasil wordt uitgerold. Crypto beurzen zijn een van de vereisten: Naar verluidt hebben ongeveer 25 Cardano-handelsplatforms hun voorbereidingen voor Vasil aangesloten, waarbij ten minste 80 procent van de ADA-liquiditeit in kaart wordt gebracht. Een nieuwe overzichtspagina gemaakt door Input Output over de status van de voorbereidingen voor Vasil toont: Tot nu toe zijn alleen Bitrue en NDAX.io “klaar” voor een Cardano met Vasil – maar hun marktaandeel bedraagt minder dan 1 procent. De belangrijkste marktplaats voor Cardano is Binance, waar het werk om Vasil te integreren al is begonnen. Hoskinson vertrouwt erop dat wanneer de drie tot vijf belangrijkste crypto exchanges “klaar” zijn voor Vasil op Cardano, een lanceringsdatum zal worden vastgesteld en andere crypto exchanges snel op de bandwagon zullen springen.

Volgens informatie van Input Output, die tweemaal per week wordt bijgewerkt, is de beoogde 75 procent van alle nieuwe blokken reeds bereikt bij ADA met de node software versie 1.35.3, die nodig is voor Vasil. De situatie is echter niet zo goed voor de tien belangrijkste DApps voor Cardano, waarvan er vier nog helemaal geen informatie hebben verstrekt over de vraag of zij zich voorbereiden op Vasil met Node software 1.35.3. Slechts twee Dapps verklaren daarentegen dat zij hun tests al hebben afgerond.

Conclusie: Cardano upgrade beleid stottert

Hoskinson’s poging om de schuld voor Vasil’s vertragingen af te schuiven op crypto beurzen, lijkt niet erg zelfverzekerd. Het is immers bekend dat de eigen ontwikkelaars van Cardano meer tijd nodig hadden dan was aangegeven en nog steeds geen volledig afgewerkte module hebben. Spotters vermoeden dat de extreem zelfverzekerde Hoskinson zich ergert aan hoe Ethereum (ETH) momenteel de krantenkoppen in handen heeft met zijn op handen zijnde epochale upgrade “The Merge”. Hoskinson was een van de medeoprichters van Ethereum.

Maar persoonlijke ijdelheid terzijde, voorzichtigheid blijft geboden bij Cardano en Vasil. Vasil zal naar verwachting de basis leggen voor ADA’s toekomstige aantrekkingskracht in de DeFi ruimte. Dit werd ook gehoord van Hoskinson en Input Output toen Alonzo in september 2021 werd opgewaardeerd – maar Cardano heeft hier sindsdien weinig tastbare vooruitgang gezien. Cardano zit dus ook vast in een rij qua prijs en beleggers worden steeds sceptischer over de vraag of ADA met Vasil een nieuw momentum kan creëren.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*