Cardano (ADA): Oprichter Hoskinson haalt nu uit naar Bitcoin en de SEC

Cardano-oprichter Charles Hoskinson staat bekend om zijn scherpe tong. Nu heeft hij het gemunt op Bitcoin (BTC) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) – en vindt dat ADA onterecht wordt gestraft door de toezichthouders.

Het is opnieuw de beruchte Charles Hoskinson van Cardano (ADA) die het opneemt tegen de gemeenschap van een andere cryptocurrency. De nieuwste woede-uitbarsting van Hoskinson doet de ronde op X, waarin hij indirect de spot drijft met Bitcoin (BTC) en tegelijkertijd de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de grond in wil praten. De achtergrond: Net als veel andere altcoins categoriseert de SEC Cardano als een effect, terwijl het Bitcoin een vrije licentie heeft gegeven.

Hoskinson kan dit niet begrijpen. Bitcoin is niet zo gedecentraliseerd als de SEC denkt. De fusie van drie Bitcoin mining pools is genoeg om een 51 procent aanval op BTC uit te voeren, zegt Hoskinson. “Team Orange” is er alleen op uit om winst te maken, zegt Hoskinson in de richting van de Bitcoin-gemeenschap. De voorkeur van de SEC voor Bitcoin is een “verdomd zielige grap”. Een paar dagen geleden had Hoskinson al ruzie gemaakt met de Ethereum (ETH) gemeenschap, door te benadrukken dat Cardano veel meer gedecentraliseerd is dan andere cryptocurrencies.

Volgens hem is de “oorlog” die de SEC voert tegen de crypto-industrie vergelijkbaar met de Amerikaanse oorlogen in Vietnam, Afghanistan en Irak. Het zou maar doorgaan. De SEC zal de ene zaak na de andere verliezen en dan op een gegeven moment stoppen, “er zullen geen excuses worden aangeboden, er zal geen geld worden teruggegeven”, is de voorspelling van Hoskinson. In feite staat ADA al sinds de zomer onder druk door vrijwillige delistings zoals Bakkt en Robinhood. Hoskinson en Input Output, het cryptobedrijf achter Cardano, hebben juridisch verzet aangekondigd tegen de SEC.

Conclusie: Hoskinson gaat vrijuit – wordt hij een last voor Cardano?

De commentaren op de boze toespraak van Hoskinson spreken boekdelen. Hij lijkt te zijn vergeten dat Bitcoin, in tegenstelling tot Cardano, geen initiële tokenverkoop had. Hij lijkt voorbij te zijn gegaan aan het feit dat de CEO van Cardano Hoskinson heet en dat er geen baas is bij Bitcoin. De Bitcoin supporters die hij bespot als “oranje pil maan jongens” wensen Cardano problemen met de SEC nu ze zijn aangevallen door Hoskinson. Dit gaat enigszins voorbij aan het feit dat de SEC zeker kan worden beschuldigd van overijverigheid. Maar om zijn Cardano-project gelijk te stellen aan Bitcoin als de moeder van alle cryptocurrencies is gewoon overmoed. De mislukkingen van Hoskinson lijken steeds vaker voor te komen en kunnen niet verhullen dat Cardano verliezen heeft veroorzaakt voor de meeste investeerders. ADA handelt momenteel 88 procent onder zijn all-time high uit september 2021 en Cardano slaagt er niet in om momentum te creëren door unieke use cases. Ondertussen maakt Hoskinson veel vijanden voor zichzelf en Cardano – en bewijst hij ADA waarschijnlijk geen dienst.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*