Cardano (ADA): Oprichter Hoskinson legt uit waarom India moeilijke markt is

Cardano (ADA) komt nauwelijks van de grond in zijn internationale expansie in India. Oprichter Charles Hoskinson ziet de overheid daar als vijandig tegenover crypto en de oorzaak van het gebrek aan succes.

India is een moeilijke plaats voor de crypto-industrie; de regering en de centrale bank maken er geen geheim van dat ze Bitcoin en co. afwijzen. Maar het constitutionele hof heeft een volledig verbod op cryptocurrencies ongedaan gemaakt, en nu wordt een vast belastingtarief van 30 procent gebruikt als afschrikmiddel. Anderzijds is de grootste democratie ter wereld, met een bevolking van ongeveer 1,4 miljard, natuurlijk een markt die de crypto-industrie niet zomaar wil negeren. Nu heeft Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), zich uitgesproken over wat de uitbreiding naar India tegenhoudt.

Hoskinson reageerde via Twitter op de suggestie dat Cardano samenwerking zou moeten zoeken met universiteiten en andere academische instellingen in India. “Ik zou de markt graag willen bezetten,” zegt Hoskinson, “maar het lijkt me dat daar iemand voor nodig is die er heel vertrouwd mee is.” Hij herinnert eraan dat er in India sterke anti-cryptosentimenten heersen en dat de regering meermaals heeft geprobeerd Bitcoin en altcoins te verbieden of strafbaar te stellen. Maar ook Indiërs zelf merken op de vloer van Hoskinson op dat projecten als Polygon (MATIC) en Ethereum (ETH) langzaam voet aan de grond krijgen in India, vooral via onderwijssessies, conferenties en soortgelijke evenementen.

Naar eigen zeggen heeft Cardano zijn bekendheid vooral in Afrika uitgebreid met proefprojecten in bijvoorbeeld Ethiopië. Het cryptobedrijf achter ADA Input Output onderhoudt samenwerkingsverbanden met universiteiten van Griekenland tot Japan, van de VS tot Groot-Brittannië. Dit dient ook als bewijs van de strikt wetenschappelijke normen die ADA zichzelf oplegt. Cardano-partner EMURGO lanceerde in 2019 een academie in India, maar de financiering en capaciteit lijken lang niet genoeg voor het gigantische land.

Kortom: Hoskinson is vervelend met zijn terugkerende “het is andermans schuld”.

Voorlopig is de houding van Hoskinson ten aanzien van India in ieder geval niet nuttig; zijn rechtstreekse aanvallen op de regering zullen de kansen van ADA daar waarschijnlijk niet vergroten. Wie het pr-werk van Hoskinson volgt, herkent een terugkerend patroon: hij pareert kritiek op Cardano regelmatig met verklaringen waarin de fouten van anderen centraal staan. Dit kan soms vermakelijk zijn, maar het wekt ook vijandigheid op. Met het huidige voorbeeld van India is het verrassend dat Hoskinson (en Input Output) niet eens willen proberen contactpunten voor Cardano en ADA op te richten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*