Solana (SOL) en Polygon (MATIC): Teams voeren publiekelijk oorlog met elkaar

De concurrentie tussen Solana (SOL) en Polygon (MATIC) komt tot een hoogtepunt en leidende teamleden nemen het op tegen Twitter. FUD wordt daarbij niet gespaard.

Solana (SOL) is zwaar onder druk komen te staan in verband met de FTX-crash en heeft zijn plaats bij de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies verloren. Polygon (MATIC) is gestegen naar de TOP 10. Beide altcoins richten zich op use cases in de sectoren DeFi en NFT’s, dus onderlinge concurrentie is niets nieuws. Maar toen Mert Mumtaz het woord nam voor Solana op Twitter, lokten de opmerkingen van de CEO van Helius (een project gebaseerd op Solana) scherpe tegenstand uit het Polygon-kamp uit.

Mert Mumtaz beweert dat Polygon alleen zo succesvol is omdat het veel meer durfkapitaal heeft opgehaald. Dit betekent dat mensen nu betaald worden om Polygon te gebruiken, aldus Mumtaz. Solana daarentegen gebruikt zijn reserves om de technologische ontwikkeling veilig te stellen en de decentralisatie uit te breiden. Polygon medeoprichter Sandeep Nailwal wilde deze frontale aanval op MATIC niet onbesproken laten en schoot terug op Twitter. Eigenlijk geeft hij niet om “ecosystemen die zich verslagen en jaloers voelen”, zei Nailwal tegen Solana. Maar in het belang van de Polygon gemeenschap, zei hij, moest hij een paar dingen verduidelijken.

Nailwal countert dan vrolijk dat Solana aanzienlijk financieel gesteund werd door de “blauwogige crypto-jongen”, die het gemunt heeft op Sam Bankman-Fried. De oprichter van FTX en Alameda Research had Solana altijd gepromoot en zijn nu failliete crypto-imperium controleerde minstens 40 procent van SOL’s totale holdings. Bij Polygon daarentegen is slechts ongeveer 5 procent van alle MATIC in handen van durfkapitalisten, Nailwal beschrijft een fundamenteel gezondere tokenverdeling.

Mumtaz en Nailwal krijgen ook ruzie over technologische kwesties. Hoe durft Mumtaz Polygon te bekritiseren op indicatoren als decentralisatie en capaciteiten, vraagt Nailwal polemisch. Het is immers Solana waar maandelijkse netwerkstoringen de norm zijn geworden, waardoor het ecosysteem in de praktijk steeds weer onbruikbaar wordt, zo laat Nailwal weten. Dat blijkt uit de vele commentaren van beide kampen op de twist op Twitter: Er komt ook veel emotie bij kijken als Solana en Polygon worden vergeleken.

Conclusie: MATIC in opmars – de zenuwen staan op scherp bij Solana

Nailwal zegt dat het grootste voordeel van Polygon is dat het gevestigd is in het Ethereum (ETH) ecosysteem, waar externe projecten kunnen vertrouwen op gevestigde structuren. Bij Solana is het geïnvesteerde vreemd vermogen drastisch gedaald sinds FTX en Alameda Research uit de race zijn gestapt, zoals blijkt uit de gegevens van DeFiLlama. Voor neutrale waarnemers zijn de argumenten van het Polygon-kamp momenteel overtuigender dan de aanvallen van Team Solana. Agressieve uithalen naar concurrenten zullen Solana’s uitdaging om een toekomstige strategie zonder FTX en Sam Bankman-Fried te ontwikkelen niet wegnemen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*