Cardano (ADA): Oprichter Hoskinson verwacht impuls van Project Catalyst

Bij Cardano (ADA) moet het zogenaamde Project Catalyst zorgen voor nieuwe ideeën en use cases in het ecosysteem. Oprichter Charles Hoskinson ziet het miljoenenfonds als een uitstekend voorbeeld van de innovatieve kracht van Cardano.

Cardano (ADA) beweegt zich in moeilijk vaarwater wat betreft de aandelenkoers. ADA wordt momenteel verhandeld op ongeveer 0,25 US dollar, staat op een dieptepunt van het jaar en de hoop op een ommekeer voor Cardano is de laatste tijd niet uitgekomen. In zulke situaties zoekt Cardano-oprichter Charles Hoskinson zijn heil graag in termijnbescherming. Hoskinson sprak de Cardano-gemeenschap de afgelopen dagen drie keer toe in videoboodschappen via X (voorheen Twitter) en toverde positieve vooruitzichten tevoorschijn. Hij benadrukte Project Catalyst, een innovatiefonds voor het ADA ecosysteem.

Project Catalyst helpt om “de volgende 1.000 DApps, de volgende 1.000 goede ideeën te pushen”, zei Hoskinson. Met Project Catalyst kunnen Cardano-investeerders ADA gebruiken als stemronde om te beslissen welke projectvoorstellen financiële steun moeten krijgen. Onlangs, in wat al de tiende dergelijke stemming is, werden 192 projecten waardig bevonden om ondersteund te worden, en 50 miljoen ADA ter waarde van ongeveer 12,5 miljoen Amerikaanse dollar zijn hiervoor beschikbaar. Hoskinson wijst op de transparante organisatie van Project Catalyst , die het gedecentraliseerde karakter van het Cardano ecosysteem weerspiegelt.

Op de andere site voelt Hoskinson zich genoodzaakt om critici weer eens de huid vol te schelden. “Elke keer dat er een leugen (over Cardano) wordt verspreid, kost het tien keer meer moeite om het uit het geheugen van mensen te wissen,” zegt Hoskinson. Hij wordt achtervolgd door het feit dat zijn eerdere voorspellingen over Cardano niet zijn uitgekomen. Op het veelbelovende gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi) komt ADA niet verder dan een exotische status, en een kortstondige hype over Cardano NFT’s is allang voorbij. “We moeten vooruitkijken en gaan,” zegt Hoskinson nu. Hoskinson doet echter geen concrete voorstellen over waar het pad naartoe moet leiden.

Conclusie: Cardano kan neerwaartse trend niet stoppen

ADA moest onlangs Solana (SOL) voorbij laten gaan in de lijst van de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en is daarmee teruggevallen naar de achtste plaats. Volgens waarnemers is het sluipende verlies aan belang van Cardano vooral te wijten aan het feit dat er geen aantrekkelijke geldmakende use cases rond ADA kunnen worden geïdentificeerd. In bloeiende ecosystemen zoals Ethereum (ETH) of de Binance Smart Chain kunnen investeerders hun munten op een zinvolle manier gebruiken voor DeFi, de tijd doden met blockchain gaming of innovatieve NFT oplossingen uitproberen. Cardano mist dergelijke showcaseprojecten en Hoskinson kan ze ook niet uit de hoge hoed toveren.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*