Solana (SOL): jaarhoogte in de Decentrale Financieringsdivisie (DeFi)

Solana (SOL) lijkt weer voet aan de grond te krijgen in de belangrijke DeFi-divisie. Met momenteel ongeveer 355 miljoen US dollar aan ingelegd kapitaal voor Solana DeFi is een jaarhoogtepunt bereikt. Kan SOL de trend voortzetten?

Solana (SOL) is momenteel de grote winnaar in de top twintig van wereldwijde cryptocurrencies met een wekelijkse winst van 25 procent. De opwaartse trend is nog steeds duidelijk zichtbaar in de Decentrale Financiën (DeFi) divisie. Hier telt de dataservice DeFiLlama momenteel ongeveer 355 miljoen US dollar in TVL (https://defillama.com/chain/Solana), wat een jaarlijks hoogtepunt is voor het Solana ecosysteem. Het huidige momentum voor Solana was niet noodzakelijk voorspelbaar. Immers, toen het FTX crypto-imperium in november 2022 failliet ging, galmden de schokgolven overweldigend door naar SOL, waarbij de prijzen met 50 procent kelderden.

Solana medeoprichter Raj Gokal sprak destijds van een “kritiek moment” voor SOL. Net als andere experts wist Gokal dat FTX en haar dochterondernemingen tot 10 procent van alle Solana aandelen in handen hadden, die tijdens een insolventieprocedure op de markt zouden kunnen komen. Deze angsten bleven beleggers in september bewegen. Maar inmiddels is duidelijk dat in de FTX insolventieprocedure de resterende Solana te gelde zal worden gemaakt, maar in kleinere tranches, zoals “The Tie” op X (voorheen Twitter)  in detail uitlegt. De gevreesde prijsdruk op SOL is tot nu toe dus uitgebleven.

Zal het huidige prijsniveau van Solana rond de 24 US dollar stand kunnen houden of zelfs verder stijgen? Dit zal onder andere afhangen van de vraag of SOL zich opnieuw kan profileren als DeFi-pionier. Een verregaande samenwerking van Solana met creditcardgigant Visa zorgde vier weken geleden voor nieuw optimisme, en de stichting is ook zeer actief op andere gebieden zoals blockchain gaming.

Conclusie: Solana met nieuw momentum

Solana is dit jaar een sterspeler geweest voor beleggers met een goede timing. Maar SOL is ver verwijderd van zijn all-time high van US$260 uit november 2021, toen DeFi ook een goede US$10 miljard aan kapitaal had om Solana te steunen. Het gevaar van een plotselinge verkoop van Solana’s activa in de FTX insolventieprocedure lijkt te zijn afgewend. Het is nu dus aan de Solana Foundation en de gemeenschap om nieuw vertrouwen te creëren door de DeFi divisie, nieuwe samenwerkingspartners en use cases nieuw leven in te blazen. Dan krijgt Solana een tweede kans om haar imago als supersnel netwerk te bewijzen, waarbij DeFi en andere blockchainoplossingen scoren met zeer lage tarieven.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*