Cardano (ADA): Optimisme toegestaan voor tijd na Upgrade Vasil volgens oprichter Hoskinson

Charles Hoskinson, als oprichter van Cardano (ADA), vindt dat de Vasil-upgrade die gepland staat voor 22 september op de goede weg is en verwacht daarna een tastbaar momentum voor het ecosysteem.

Kort voor de voor deze donderdag (22 september) aangekondigde Vasil-upgrade bij Cardano (ADA) sprak oprichter Charles Hoskinson de gemeenschap toe met een videoboodschap. Hoskinson zei dat hij geen moeilijkheden verwachtte bij de lancering van Vasil. De eerste grote upgrade van Cardano dit jaar moest in de zomer verschillende keren worden uitgesteld. Met zijn gebruikelijke wrange humor vergeleek Hoskinson Vasil met een raket, die ofwel in de lucht ontploft ofwel de ruimte bereikt. Hoskinson was er zeker van dat Cardano met Vasil nieuwe hoogten zou bereiken.

Na Vasil zou het tijd zijn om zich te positioneren als concurrent van Ethereum (ETH). Ethereums historische upgrade “The Merge” verliep vorige week vlekkeloos, en ETH heeft sindsdien zijn rol als de nummer één cryptocurrency in de belangrijke DeFi- en NFT-segmenten verdedigd. Hoskinson verwacht dat na Vasil veel nieuwe DApps onder Cardano worden gelanceerd, waardoor binnen drie tot zes maanden nieuwe use cases voor ADA ontstaan.

Hij erkende echter ook dat het expansietraject voor Cardano in een moeilijke marktomgeving valt. Volgens hem werd 2022 gekenmerkt door de crash van Terra (LUNA) en domino-effecten vanuit het perspectief van de crypto-industrie. Ongeveer 600 miljard dollar werd daarbij vrijwel vernietigd. Maar zelfs binnen deze verhitte ontwikkelingen wist Cardano een van de sterkste wereldwijde cryptocurrencies te blijven. Indicatoren zoals het aantal portemonnees en actieve ontwikkelaars voor ADA laten eigenlijk een ononderbroken belangstelling voor Cardano zien.

Hoskinson moet echter ook worden afgemeten aan eerdere uitspraken. Voor de tijd na de upgrade van Alonzo in september 2021 had hij honderden DApps en duizenden projecten voor Cardano voorspeld – een scenario dat niet in de buurt kwam van vervulling. Begin 2022 had Hoskinson Vasil en een tweede upgrade genaamd Hydra voor Cardano genoemd als instrumenteel voor het crypto-jaar. In de tussentijd lijkt de Hydra-upgrade voor ADA echter te worden uitgesteld tot 2023.

Conclusie: zal Vasil momentum creëren voor ADA?

Als het gezicht van Cardano moet Charles Hoskinson eigenlijk optreden als een professionele optimist. Maar de prijscurve van ADA heeft al maanden niet veel eigen dynamiek kunnen opbouwen en blijft steken onder US$0.50. Een jaar geleden werd Cardano nog rond de 2 dollar verhandeld. Of Vasil echt momentum creëert voor ADA zal afhangen van de vraag of ontwikkelaars er vervolgens in slagen om nieuwe DApps en use cases voor ADA in de praktijk tot stand te brengen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*