Cardano (ADA) pompt naar hoogste punt in twee maanden – upgrade Alonzo nadert

In een rustige algemene cryptomarkt is Cardano (ADA) in staat om positief te presteren en bereikt een twee-maands hoogtepunt. De reden is de aankondiging dat de upgrade Alonzo in september zal worden gelanceerd.

Cardano (ADA) handelt voor het eerst sinds begin juni boven de 1,80 Amerikaanse dollar en doet het momenteel beter dan Bitcoin (BTC) en andere belangrijke altcoins. De reden voor ADA’s tussentijdse spurt kan snel gevonden worden: Cardano-oprichter Charles Hoskinson sprak zich uit via Twitter en deed de “aankondiging van een aankondiging”. Hij zei dat ze in staat zouden zijn om te zeggen wanneer de harde vork Alonzo zou komen en daarmee ook slimme contracten mogelijk te maken bij Cardano. Hoskinson beloofde dat het tijdstip hiervoor vóór de Cardano Summit 2021 zou zijn, die voor september is aangekondigd, tot dusver zonder een concretere datum.

Waarom is Alonzo zo belangrijk bij Cardano?

Sinds maart heeft ADA verwachtingen gewekt voor Alonzo en sinds april is Alonzo getest in een Cardano testnet. Als belangrijkste innovatie zal Alonzo slimme contracten naar Cardano brengen en zo de bouw van ADA DeFi projecten mogelijk maken. Eerder werd gehoopt dat Alonzo in augustus zou worden gelanceerd, maar Cardano-beleggers lijken zich comfortabel te voelen met de vertraging van een paar weken.

Waarnemers merken op dat Hoskinson een goede dag koos voor ADA om zijn aankondiging te doen. Want op hetzelfde moment, een recordbrekende hack schokte de DeFi divisie. Het equivalent van 600 miljoen US dollar verdween uit het Poly Netwerk en, volgens de huidige stand van kennis, werd er misbruik gemaakt van een fout in de cross-chain functionaliteit. Cardano beschikt ook over een dergelijke functionaliteit, waarbij technologisch incompatibele blockchains en ecosystemen feitelijk met elkaar worden verbonden. Maar Cardano ziet zichzelf als een strikt wetenschappelijk project en test upgrades rigoureus. Dit concept heeft veel ontwikkelaars naar ADA gelokt en algemeen wordt verwacht dat Cardano met Alonzo in staat zal zijn de markt voor DeFi op lange termijn aan te wakkeren – zonder negatieve aandacht te trekken vanwege beveiligingsgaten.

Conclusie: ADA in de lift – wachtend op Alonzo

Cardano is erin geslaagd om zelfs met beperkte functionaliteiten naar de TOP 10 van de best gekapitaliseerde cryptocurrencies te stijgen. Met Alonzo zou ADA Binance Coin (BNB) en, in het vooruitzicht, Ethereum (ETH) daadwerkelijk kunnen inhalen. Dit komt omdat ecosystemen met een hoge omloopsnelheid voor deFi zich al hebben gevestigd rond BNB en Ethereum, en de voorstanders van Cardano hier goede kansen zien om snel marktaandeel te winnen met een technologisch superieur totaalpakket. Voorlopig is de aandacht van ADA echter gericht op het moment waarop de tijdschema’s voor Alonzo verder zullen worden geconcretiseerd.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*