Cardano (ADA): Stablecoin DJED nu ook in het Ethereum (ETH) ecosysteem

Cardano (ADA) heeft de eerste brug geslagen naar het Ethereum (ETH) ecosysteem. De stablecoin DJED, die in januari op Cardano werd gelanceerd, werkt nu ook in de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Het team van Stablecoin DJED beschrijft de laatste vooruitgang in het ontwikkelingswerk als een “significante mijlpaal” op Twitter. En inderdaad, het achterliggende nieuws is een aanmoediging voor Cardano (ADA). Want DJED werd pas in januari opgericht bij Cardano en maakt nu de eerste directe verbinding met het Ethereum (ETH) ecosysteem.

Technologisch is deze brug allesbehalve triviaal. In samenwerking met het cryptobedrijf Milkomeda werd DJED geplaatst op een sidechain van Cardano die de Ethereum Virtual Machine (EVM) beheerst. Milkomeda had in april zijn EVM-compatibele sidechain voor Cardano aangekondigd, en DJED profiteert nu van deze innovatie. Dit maakt het ook mogelijk voor gebruikers die voorheen beperkt waren tot DApps op ADA, om hun activiteiten op natuurlijke wijze uit te breiden naar Ethereum. De EVM is de standaard geworden voor DApps en DeFi en wordt niet alleen op Ethereum gebruikt. In de toekomst zal DJED ook koppelingen hebben met EVM’s in andere blockchains.

De prijscurve van Cardano vertoonde echter geen zichtbare reactie op de technologische vooruitgang. ADA is herhaaldelijk afgeketst op de psychologisch belangrijke US$0,45-markering in 2023 en handelt momenteel een schrikbarende 87 procent onder zijn all-time high van iets meer dan US$3 in september 2021. Hoewel Cardano-oprichter Charles Hoskinson optimisme predikt en onlangs NFT’s heeft aangeprezen als de belangrijkste use case voor ADA, blijven de resultaten bescheiden. In de Decentralised Finance (DeFi) ruimte heeft Cardano iets meer dan 150 miljoen US dollar geïnvesteerd, waardoor het ADA ecosysteem een dwerg is in vergelijking met Ethereum (28 miljard US dollar).

Conclusie: DJED in EVM echt een gamechanger voor Cardano?

DJED is ontworpen als een algoritmisch beveiligde stablecoin en wordt daarom niet alleen kritisch bekeken in de Cardano-gemeenschap. DJED heeft momenteel een marktkapitalisatie van 15 miljoen US dollar en is dus eigenlijk een piepkleine coin. Of er een run op EVM door ADA-beleggers op gang komt, zoals Milkomeda had gehoopt, is allesbehalve zeker. Er zijn namelijk geen dwingende argumenten waarom de EVM met DJED benaderd zou moeten worden en niet vertrouwen op bewezen oplossingen zoals onder Ethereum zelf of Polygon (MATIC). Cardano, met zijn enorme marktkapitalisatie van 13,5 miljard dollar, blijft zoeken naar geldmakende toepassingsgebieden waarmee het zich kan onderscheiden van andere populaire altcoins.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*