Coinbase start internationale futuresbeurs

Coinbase, een populaire cryptocurrency exchange, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw internationaal platform, Coinbase International Exchange, om institutionele gebruikers in staat te stellen eeuwigdurende futures te verhandelen buiten de Verenigde Staten.

Het platform zal handelaren 5x leverage bieden en beginnen met het aanbieden van bitcoin- en etherderivaten, met aanvullende noteringen in de toekomst. Coinbase International Exchange zal opereren onder het regelgevingskader van Bermuda en is bedoeld om gebruikers een robuuste handelservaring te bieden met behulp van externe market makers om liquiditeit te verschaffen.

Perpetual futures zijn een steeds populairder handelsproduct geworden, goed voor bijna 75% van het wereldwijde crypto-handelsvolume in 2022, waardoor zeer liquide markten ontstaan en handelaren extra veelzijdigheid in hun handelsstrategieƫn krijgen. De stap van Coinbase in de crypto perps markt komt te midden van wankele regelgeving stateside, met het bedrijf geconfronteerd met juridische problemen met de Securities and Exchange Commission na een Wells Notice uitgegeven tegen het bedrijf in maart. De poging van Coinbase en zijn concurrent Gemini om handel in derivaten aan te bieden, biedt een kans om te profiteren van het gat dat de nu failliete FTX-beurs, die voorheen een groot marktaandeel had, achterliet.

Het nieuwe platform zal institutionele gebruikers in aanmerking komende jurisdicties buiten de VS in staat stellen eeuwigdurende futures te verhandelen. Het liquidatiekader van Coinbase International Exchange voldoet aan strenge compliance-normen, aldus het marketingmateriaal dat het bedrijf heeft vrijgegeven. De lancering van de exchange volgt op de plannen van het bedrijf om in het buitenland een winkel op te zetten en te concurreren met kolossen als OKX en Binance, die een sterke aanwezigheid hebben opgebouwd in de derivatenhandel. De zet markeert Coinbase’s voortdurende inspanningen om zijn productaanbod uit te breiden en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar crypto handelsproducten wereldwijd.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*