Cardano (ADA): Update over Marlowe en SEC geruchten

Cardano moet zich verdedigen tegen geruchten dat een delisting van de cryptobeurs Coinbase aanstaande is, omdat de Amerikaanse toezichthouder SEC actie wil ondernemen tegen ADA. Technologisch is er vooruitgang met de Marlowe module.

In de VS is het nieuws opgedoken dat cryptobeurs Coinbase overweegt enkele altcoins van de lijst te schrappen, waaronder Cardano (ADA). Coinbase CEO Brian Armstrong sprak in dit verband van een “worst-case scenario”. Het debat heeft ook de oprichter van Cardano op de hoogte gebracht. Charles Hoskinson verklaarde in een recent video-interview dat ADA niet wordt vervolgd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Maar dit lijkt maar de halve waarheid te zijn. Want de machtige SEC noemde Cardano wel in haar recente rechtszaken tegen Coinbase en ook Binance als voorbeeld van cryptocurrencies die aan regulering zouden moeten worden onderworpen. Uit voorzorg werd Cardano daarom geschrapt van de twee bekende Amerikaanse handelsplatformen Bakkt en Robinhood. Zelfs de rechterlijke uitspraak in de Ripple-zaak van half juli, waarin XRP zich kon verdedigen tegen de SEC, heeft niets veranderd aan de besluiten over Cardano.

Achter Cardano staat Inpout Output, een cryptobedrijf. Ook zij verdedigt zich tegen het standpunt van de SEC dat ADA een effect is. Je moet het laatste interview met Hoskinson dan ook interpreteren als een poging om investeerders gerust te stellen. Want realistisch gezien zijn verdere delistings van ADA van belangrijke handelsplatformen of een officiële klacht van de SEC niet uit te sluiten.

Technologisch gezien promoot Cardano momenteel aankomende updates in de Marlowe module. In een blogpost van Input Output wordt benadrukt dat de Marlowe programmeeromgeving binnenkort extra beveiligingsfuncties krijgt, die ook moeten leiden tot betere smart contracts. De streefdatum voor de installatie van deze updates is september.

Conclusie: Nervositeit bij Cardano vanwege SEC

De prijscurve van ADA bevindt zich al maanden in een neerwaartse glijbaan; in de afgelopen twaalf maanden heeft Cardano ongeveer 40 procent van zijn waarde verloren. Waarnemers zien twee belangrijke redenen voor de negatieve trend: het ecosysteem van Cardano mist interessante monetaire use cases die ADA zouden onderscheiden van concurrenten als Ethereum (ETH) en Solana (SOL). En ook al is ADA nog niet direct aangeklaagd door de SEC, de onzekerheid over de regelgeving rond Cardano kan niet worden wegverklaard. Het blijft onwaarschijnlijk dat updates bij Marlowe kunnen leiden tot een ommekeer voor Cardano in deze gemengde situatie.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*