Cardano (ADA): Upgrades in 2022 om economische impuls te geven, zegt oprichter Hoskinson

Bij Cardano (ADA) ziet oprichter Charles Hoskinson een economisch belangrijke verdere ontwikkeling in het verschiet door upgrades in juni en oktober 2022. Cardano had onlangs de verwachtingen teleurgesteld.

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, gedraagt zich weer eens als een professionele optimist. In een interview op de crypto show InsideW3B, gaf Hoskinson consequent positieve voorspellingen voor de toekomst van Cardano. Twee grote technologische upgrades van Cardano zijn gepland voor juni en oktober van dit jaar, die nieuwe mogelijkheden zullen openen voor ADA, aldus Hoskinson. De Alonzo-upgrade van Cardano, die in september 2021 werd uitgerold, voldeed niet aan de verwachtingen en heeft de deur maar op een kier gezet voor ADA om naar DeFi te gaan. Met iets meer dan 300 miljoen gecommitteerd aan DeFi bij Cardano, loopt het ecosysteem ver achter op concurrenten, blijkt uit gegevens van DeFiLlama.

Hoskinso noemt nu drie hoofddoelen voor Cardano in 2022: Concurrentievermogen, duurzaamheid en zelfbeschikking. Met de geplande upgrades zullen zij hun technologische achterstand op concurrenten als Solana (SOL) inlopen, zegt hij. Of de vergelijking met Solana zo goed gekozen is, nadat het netwerk daar gevoelige verstoringen heeft ondergaan, valt nog te bezien. Wat Cardano ook onderscheidt, is zijn gemeenschap van meer dan 3 miljoen mensen. Zij moeten nauwer worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van ADA onder het motto zelfbeschikking. Hoskinson verstaat onder duurzaamheid een organische groei van het ecosysteem.

Wat is er te verbeteren aan Cardano met de Vasil en Hydra upgrades?

Cardano had begin februari zijn eerste kleine update van dit jaar gezien, die de netwerkcapaciteit licht verhoogde. In juni wordt verwacht dat de Vasil-upgrade het netwerk veel efficiënter zal maken en Hoskinson schetst nu al het beeld van veel nieuwe DApps voor ADA daarna. Maar het is pas met de Hydra upgrade – nu gepland voor oktober – dat sidechains mogelijk zullen worden voor Cardano en dus, althans theoretisch, hoge schaalbaarheid. Het cryptobedrijf achter Cardano, dat is omgedoopt tot Input en Output global, verwacht naar verluidt al deze zomer meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan gestort kapitaal voor DeFi onder ADA. Dit zou Cardano bij de 15 belangrijkste ecosystemen voor DeFi plaatsen.

Conclusie: optimisme voor ADA gerechtvaardigd?

De geloofwaardigheid van Hoskinson heeft de laatste tijd ernstig te lijden gehad onder inconsistenties in zijn curriculum vitae, en ook daarvoor al heeft de zelfverzekerde 34-jarige herhaaldelijk de aandacht getrokken met beloften die uiteindelijk niet konden worden nagekomen. De meest recente verklaringen moeten dus in de eerste plaats worden opgevat als een reclametrommel voor Cardano. Het tijdschema en de inhoud van de Vasil- en Hydra-upgrades voor ADA moeten zich nog in de praktijk bewijzen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*