eToro verenigt tarieven voor de handel in Bitcoin en Co.

Het handelsplatform eToro heeft zijn tariefstructuur voor cryptocurrencies gewijzigd. Vanaf nu wordt een uniforme vergoeding van 1 procent aangerekend voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, ongeacht de specifieke cryptocurrency.

Vergoedingen spelen een belangrijke rol bij het kiezen van een cryptobeurs of neobroker voor alledaagse zaken. In het geval van eToro hebben klanten herhaaldelijk kritiek geuit op het feit dat de vergoedingen voor de handel in Bitcoin en Co. niet erg duidelijk waren. Dit komt omdat eToro de vergoedingen heeft vastgesteld afhankelijk van de respectieve cryptocurrency. Terwijl de vergoeding van Bitcoin van 0,75 procent binnen het gebruikelijke marktbereik lag, kwamen altcoins zoals Tezos (XTZ) ook voor onaangename verrassingen te staan met vergoedingen van 5 procent. Maar nu heeft eToro een einde gemaakt aan deze verwarring, zoals blijkt uit de nieuwe editie van de vergoedingenpagina voor crypto.

eToro beschrijft nu zijn tarieven voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies als “eenvoudig, uniek en transparant”. Bij het openen of sluiten van een positie wordt nu altijd een provisie van 1 procent in rekening gebracht, ongeacht om welke munt het gaat. Deze vergoeding wordt opgeteld bij de marktprijs, die de bid-ask spread is. De vergoedingen voor een verkoop worden nu ook in rekening gebracht door eToro wanneer klanten hun portefeuille online bekijken. Dit weerspiegelt nu de werkelijke huidige waarde op eToro en verbergt geen verkoopkosten.

eToro biedt nu bijna 60 verschillende cryptocurrencies aan, dus een standaardisatie van het vergoedingenbeleid had eigenlijk al lang moeten gebeuren. Wie heeft er immers zin om zich voor elke transactie met de details bezig te houden om te zien of hij bij een andere aanbieder betere voorwaarden kan krijgen? Het blijft echter ook duidelijk dat u geld kunt besparen met vergoedingen van minder dan 0,1 procent op pure cryptobeurzen zoals Binance of FTX. In ruil daarvoor verliest u echter de voordelen van eToro, zoals continue Duitstalige ondersteuning en de mogelijkheid om gemakkelijk te beleggen in andere activaklassen zoals aandelen, grondstoffen en ETF’s.

Conclusie: eToro als een universeel handelsplatform is een goed startpunt

Al jaren bewijst eToro dat het het segment van de cryptocurrency’s niet louter als een accessoire beschouwt, maar het voortdurend verbetert in overeenstemming met de wensen van de klant. Goede voorbeelden hiervan zijn het gestaag toenemende aantal genoteerde cryptocurrencies, de verlaging van de minimumbedragen en nu ook een vereenvoudigd tariefschema. Een ander belangrijk kenmerk is dat eToro u toestaat om uw Bitcoin en andere cryptocurrency tegoeden over te maken naar externe (hardware) wallets, iets wat concurrenten zoals Trade Republic niet toestaan. Als u gediversifieerde beleggingen in verschillende activaklassen op één platform wilt beheren, is eToro een goede keuze. Gevorderde cryptohandelaars zullen de voorkeur blijven geven aan Binance, FTX of een andere pure cryptobeurs, omdat lagere vergoedingen en meer opties daar overtuigend zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*