Ripple: US Securities and Exchange Commission wil meer tijd in XRP-proces

Er is nog steeds geen einde in zicht in de rechtszaak van de US Securities and Exchange Commission tegen Ripple over XRP. De SEC vraagt om een verlenging van de deadline – en deskundigen zijn verbaasd: Heeft de autoriteit geen argumenten meer?

De juridische procedure die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in december 2020 tegen Ripple (XRP) is gestart, heeft zich 15 maanden lang tergend lang voortsleept. Van buitenaf gezien lijken de twee partijen zich te blijven verliezen in juridische schermutselingen, waarbij Ripple de laatste tijd steeds meer inhoudelijke punten scoort. Maar XRP blijft geschrapt van de lijst op Noord-Amerikaanse cryptobeurzen en voor Ripple ondermijnt dit ook zijn activiteiten op zijn thuismarkt. XRP beleggers discussiëren voortdurend over de situatie op Reddit, bijvoorbeeld, en wijzen op een nieuwe verstoring. Zoals proceswaarnemer en advocaat James Final via Twitter bekend maakt, wil de SEC opnieuw extra tijd krijgen om antwoorden te formuleren op Ripple’s betogen.

https://twitter.com/FilanLaw/status/1506000855429959689

Maar dat is nog niet alles: de SEC vraagt ook om een tweede motie van Ripple te verwerpen. Het is de bedoeling dat deze zaak half mei voor de rechter komt. In een recente brief van de advocaten van Ripple aan de rechtbank wordt dit standpunt bevestigd en wordt 22 mei genoemd als de datum waarop de pleidooien van start moeten gaan. De SEC heeft lang genoeg gewacht met een beslissing, schrijven ze. Op Reddit zijn commentatoren verbaasd: Is het niet meestal de gedaagde die speelt om tijd in de rechtbank?

Waarom probeert de SEC een uitspraak over Ripple en XRP uit te stellen?

Voor de tweede bekende advocaat die het proces op de voet volgt, is de zaak duidelijk. Jeremy Hogan schrijft op Twitter dat de SEC “natuurlijk” vraagt om een verlenging van de tijd. Want ook Hogan had stap voor stap gevolgd hoe de SEC spartelde in haar presentatie van bewijs over XRP. De SEC wil aantonen dat XRP moet worden geclassificeerd als een effect (“securities”) en daarom in 2013 en 2014 niet zonder toestemming kon worden verkocht. Ripple is erin geslaagd te laten zien hoe het deze kwestie in een vroeg stadium had aangepakt en heeft daarom ook de verkoopregels aangepast om in overeenstemming met de wet te handelen.

Hogan neemt echter ook aanstoot aan het feit dat de SEC heeft toegegeven dat het voorbarig was om in mei de thuisronde van de procedure in te gaan. Daarnaast wijst Hogan via Twitter op een ander document van de Ripple-verdedigers. Daar wordt gesuggereerd dat de verdediging mogelijk bewijs heeft van hoe de SEC XRP al vroeg intern overwoog en concludeerde dat de cryptocurrency van Ripple niet in de effectencategorie viel.

Met deze informatie achter de hand, laat de discussie op Reddit zich wat speculeren: Probeert de SEC tijd te winnen om een schikking te treffen? Is de SEC gedreven door het simpelweg schaden van XRP en Ripple door het proces te vertragen?

Conclusie: SEC verliest terrein in XRP rechtszaak tegen Ripple

In 15 maanden heeft de cryptoscene veel wendingen gezien in SEC vs. Ripple, en de prijscurve van XRP laat zien dat de markt zich niet neerlegt bij een voorlopig besluit. Maar de SEC, die anders zo soeverein is en trots op haar macht, geeft geen goed beeld meer in haar bewijsvoering en rechtszaken. Hadden zij geen Ripple verwacht dat de zaak wilde uitvechten en een buitengerechtelijke schikking weigerde? Ondertussen heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse nogmaals benadrukt dat de rechtszaak niet alleen over Ripple en XRP gaat, maar dat de uitspraak de toon zal zetten voor de crypto-industrie in zijn geheel.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*