Cardano (ADA) “vaporware” volgens crypto-expert, waarschuwing voor beleggers

Cardano (ADA) blijft ver achter bij de positieve verwachtingen in termen van prijsontwikkeling en ecosysteem. Nu waarschuwt crypto-expert Chris Burniske dat Cardano “vaporware” is en voorspelt hij teleurgestelde beleggers.

Gedurende een groot deel van 2021 was Cardano een lieveling voor investeerders, met de prijscurve die ver omhoog wees, waardoor de prijs van ADA naar $3 werd gepompt. Maar toen ging de Alonzo upgrade naar Cardano live met veel lof en de euforie begon te verstommen. ADA zit momenteel vast op iets meer dan 1 US dollar. Cardano krijgt steeds meer kritiek te verduren en crypto-expert Chris Burniske gaat op Twitter tot het uiterste.

ADA is “vaporware”, zegt Burniske, die zijn expertise heeft bewezen in leidende posities bij de crypto-investeringsbedrijven Placeholder en ARK Invest. De woordenboeken hebben nog geen Duitse vertaling voor “vaporware”. De term “vaporware” is bekend uit de spelindustrie, bijvoorbeeld wanneer spellen worden beloofd maar herhaaldelijk worden uitgesteld of helemaal niet verschijnen. Cardano-aanhangers zijn echter niet erg geamuseerd en hebben Burniske dienovereenkomstig op zijn kritiek aangesproken. De deskundige krabbelde vervolgens een beetje terug, opnieuw via Twitter. “Vaporware” is niet helemaal het juiste woord voor ADA. Het zou beter zijn om te zeggen dat Cardano en oprichter Charles Hoskinson te veel hadden beloofd en dat teleurgestelde ADA-investeerders te verwachten waren, aldus Burniske.

Dit is waarom Cardano in de problemen zit.

De prijscurve van ADA, die al maanden negatief is, valt niet weg te verklaren en Burniske raakt hiermee niet alleen een zere plek. Want de problemen liggen eigenlijk dieper. Met de upgrade Alonzo, kwamen slimme contracten naar Cardano en werden verondersteld de deur naar DeFi te openen. Maar het werd al snel duidelijk dat Alonzo slimme contracten van weinig nut waren voor DeFi. Bovendien vertoonde de blockchain van Cardano onlangs tekenen van overbelasting. Ook de grootschalige Afrika-initiatieven van Cardano-oprichter Hoskins hebben tot nu toe weinig tot niets tastbaars opgeleverd. Kortom: Input Output als het bedrijf achter ADA en Hoskinson zelf blijven verwachtingen wekken die de praktijktest niet doorstaan.

Conclusie: momentum bij Cardano verbiedt optimisme

Waarom ADA niet echt voet aan de grond krijgt in bijvoorbeeld het DeFi-segment, hebben wij hier in een marktoverzicht en hier aan de hand van actuele kerngegevens belicht. In dit opzicht steekt Burniske’s Twitter-typische puntige kritiek in een wespennest, maar miskent de realiteit niet. Cardano stelt teleur omdat het faalt vanwege zelf geformuleerde beweringen en niet vanwege professioneel gerechtvaardigde kritiek.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*