Dogecoin (DOGE): Elon Musk zinspeelt op acceptatie als betaalmiddel op Starlink

Multi-miljardair ondernemer Elon Musk is ook bekend om zijn inzet voor Dogecoin (DOGE). Nu lijkt het erop dat Musk Dogecoin wil integreren als betaalmiddel bij zijn satelliet-internetproject Starlink.

Dogecoin (DOGE) zorgt regelmatig voor verdeeldheid in de cryptoscene: het ene kamp ziet Dogecoin als een in principe overbodige memecoin die vooral speculatieve doeleinden dient. Het andere kamp ziet DOGE als een veelbelovende cryptocurrency die moet uitgroeien tot een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. Tesla-baas en veelgeprezen serie-ondernemer Elon Musk staat bekend als fan van Dogecoin en laat zich ook “Dogefather” noemen. Dus, zelfs kleine hints van Musk met betrekking tot DOGE zijn genoeg om de koers te verleggen. Het meest recente voorbeeld hiervan is een knipogende smiley die Musk op Twitter plaatste. Musk gaf commentaar op de suggestie dat Dogecoin gebruikt zou kunnen worden voor betaling bij zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX en diens dochteronderneming Starlink.

Voor de volgelingen van DOGE was de boodschap duidelijk: Musk heeft sympathie voor het idee en treft de nodige voorbereidingen. Op sommige momenten kon de Dogecoin een paar procent winnen. In het verleden had Musk er al voor gezorgd dat SpaceX DOGE zou integreren als onderdeel van een “DOGE-1” missie naar de maan. Dit zinspeelt ook op strijdkreten die de prijscurve van Dogecoin naar de maan willen drijven, d.w.z. naar onvoorstelbare hoogten. Met Starlink zou het mogelijk kunnen worden om de rekeningen voor abonnementen en hardware voor het internet vanuit de ruimte te betalen met Dogecoin.

Bitcoin en “Dogefather” Musk – moeilijk terrein

Het bereik en de invloed van Musk werd ook ervaren door de cryptoscene in het begin van 2021: op dat moment investeerde Tesla 1,5 miljard Amerikaanse dollar in Bitcoin (BTC) in opdracht van Musk. Tesla accepteerde ook Bitcoin als betaalmiddel gedurende iets minder dan twee maanden. Als gevolg van het veel gepubliceerde nieuws schoot de prijs van BTC omhoog – en prompt knakte deze toen Tesla het BTC-betaalkanaal weer stopzette, officieel vanwege te veel energie uit niet-duurzame bronnen voor het Bitcoin-systeem.

Het is nu immers duidelijk dat Musk cryptocurrencies als innovatief beschouwt en ze niet demoniseert. Bovendien accepteert Tesla sinds december 2021 weer Bitcoin, zij het alleen voor selecte merchandising-artikelen. Musk heeft een comeback van BTC bij Tesla als betaalmiddel voor voertuigen niet uitgesloten, maar wil dit laten afhangen van een verbeterde energiebalans bij Bitcoin-mijnwerkers.

Conclusie: Dogecoin houdt stand tussen de belangrijkste cryptocurrencies

Voor alle terechte kritiek op DOGE: Dogecoin heeft zich gevestigd in de uitgebreide top 10 van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies en krijgt langzaam praktische rugwind van acceptatie als betaalmiddel, vooral vanuit de VS. Musk is op de achtergrond ook betrokken bij DOGE, bijvoorbeeld bij de financiering van technologische ontwikkeling en een Dogecoin-stichting als basis. Een totale crash van DOGE die door sceptici wordt opgeroepen lijkt nu onwaarschijnlijk en wie weet wat voor verrassing Musk voor Dogecoin zal toveren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*