IOTA: nieuwe samenwerkingsverbanden voor gegevensbeheer en klimaatbescherming

De IOTA Foundation heeft twee nieuwe projecten opgestart waarin gegevensbeheer en klimaatbescherming de hoofdrol spelen. Financiële steun wordt verleend door Google.org.

In haar zoektocht naar toepassingen voor IOTA in de echte wereld, heeft de stichting twee nieuwtjes: Ten eerste zal de Amerikaanse start-up DataGovs IOTA-technologie gebruiken om het gegevensbeheer in slimme huizen en steden te optimaliseren. Ten tweede krijgt de organisatie Open Collaboration, mede opgericht door IOTA, door een donatie van 1 miljoen dollar van Google.org een budget voor 2022 om oplossingen te ontwikkelen met betrekking tot klimaatbescherming en duurzaamheid.

Samenwerking van DataGovs met IOTA en Assemblée (ASMB)

Volgens de blogpost van IOTA vertrouwt DataGovs op een eenvoudige iOS-app om gegevens uit verschillende bronnen van het Internet of Things (IoT) samen te brengen en uit te wisselen. IOTA’s Tanglenet en een op maat gemaakte portemonnee dienen als de technologische basis. Sensoren van oplaadstations voor e-auto’s, verwarmingsregelaars, watermeters en meer worden als voorbeelden van de toepassing genoemd. DataGovs zorgt ervoor dat zowel aangesloten machines als menselijke gebruikers in real time op de hoogte zijn van de status van de in gebruik zijnde voorzieningen. Op die manier kan hetzij op geautomatiseerde wijze een hogere efficiëntie worden bereikt, hetzij manueel worden ingegrepen. Een e-laadstation zou dan bijvoorbeeld het aangesloten voertuig opladen wanneer de vraag naar elektriciteit van elders laag is. Holger Köther van de IOTA Foundation noemt ook specifiek Assembly (ASMB) voor het project van DataGovs. Dit token, gebaseerd op IOTA-technologie, wordt momenteel voorbereid door middel van staking en is bedoeld voor commercieel gebruik. Het is echter nog niet bekend wanneer de assemblage officieel zal worden gelanceerd.

Achtergrond over open samenwerking met IOTA

Open Collaboration werd in 2021 opgericht door de IOTA Foundation, ClimateCHECK en de NGO Gold Standard. Een donatie van 1 miljoen US dollar door Google.org heeft belangrijke hulp geboden voor het Open Collaboration budget van dit jaar, volgens een blog post van de IOTA Foundation. Bovendien zal Dell Technologies bijdragen aan de inhoud. Open Collaboration ontwikkelt alledaagse oplossingen die bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatbescherming en andere duurzaamheidsinitiatieven. Daarbij is zij ook aanwezig in ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld via Gold Standard. IOTA is in trek als technologische basis voor Open Collaboration.

Conclusie: IOTA vindt nieuwe vitrines, voor de eerste keer met Assemblage (ASMB)

Het is altijd bemoedigend voor IOTA om belangstelling te wekken bij NGO’s, startende bedrijven en institutionele partners. De pluspunten van IOTA-vrijheid van kosten en toekomstige schaalbaarheid komen om de hoek kijken bij dergelijke projecten, waar efficiëntie wordt gecreëerd door middel van slim gegevensbeheer en kruispunten tussen IoT en gebruikers. Klimaatbescherming en hulpbronnenbeheer zijn groeimarkten die steun verdienen. Voor IOTA als cryptocurrency blijven veel van dergelijke projecten echter vreemd terrein, omdat meestal alleen IOTA-technologie wordt gebruikt. Het zal interessant zijn om te zien hoe DataGovs de aangekondigde IOTA Token Assembly (ASMB) integreert in het algemene commerciële concept.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*