Cardano (ADA): Vasil upgrade nu gepland voor 22 september

Na herhaaldelijk uitstel is Cardano’s Vasil upgrade nu gepland voor 22 september. Het nieuws deed de ADA met 10 procent stijgen. Vasil wordt verondersteld de technologie van Cardano merkbaar te verbeteren.

Cardano (ADA) steeg in het weekend ruim 10 procent in prijs, waarmee het de positieve uitschieter is onder ‘s werelds belangrijkste cryptocurrencies. Het optimisme van de markten heeft een eenvoudige reden: na maanden van heen en weer geschuif is er eindelijk een datum vastgesteld voor Cardano’s Vasil upgrade, zonder verder uitstel te verwachten. Input Output, als het cryptobedrijf achter ADA, kondigde 22 september aan als de datum voor de lancering van Vasil samen met de Cardano Foundation via Twitter.

Medio augustus waren drie indicatoren vastgesteld waaraan moest worden voldaan voordat een datum voor Vasil kon worden vastgesteld. Uit de overzichtspagina blijkt dat nu aan deze voorwaarden is voldaan of dat ze binnen bereik zijn. Ondertussen zijn 87 procent van de nieuwe blokken in de Cardano blockchain geschreven via de Node software in versie 1.35.3; ten minste 75 procent was hier nodig. De duidelijke meerderheid van de belangrijkste cryptobeurzen voor ADA verklaart dat ze hun voorbereidingen voor Vasil al hebben afgerond of ermee bezig zijn. Hier wil Cardano voor Vasil bereiken dat 80 procent van de liquiditeit die door cryptobeurzen voor ADA in kaart is gebracht, kan overstappen op Vasil. Bovendien hebben van de qua volume belangrijkste DApps voor ADA er nu tien ondersteuning voor Vasil aangegeven, dit werd als derde voorwaarde genoemd.

Input Output herinnert ons eraan dat Vasil de netwerkcapaciteiten bij Cardano zal verhogen en tegelijkertijd de transactiekosten voor ADA zal verlagen. Bovendien moet de programmeertaal Plutus, die bij Cardano wordt gebruikt voor slimme contracten, instructies krijgen via Vasil. Dit aspect wordt van cruciaal belang geacht, aangezien slimme contracten tot dusver weinig praktisch nut hebben gehad met Cardano, waardoor nieuwe toepassingsdoeleinden voor ADA worden geblokkeerd. Een tweede upgrade, Hydra, gepland voor 2022, zal naar verwachting verdere verbeteringen brengen aan Cardano.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson zei in een videoboodschap over de lanceringsdatum van Vasil dat het ontwikkelingswerk enorm belastend was gebleken. “Het is waarschijnlijk de moeilijkste update die we als ecosysteem hebben moeten aanpakken,” zei Hoskinson. Om overbelasting van de interne en externe ontwikkelaars van ADA in de toekomst te voorkomen, moeten de processen worden verbeterd, aldus Hoskinson.

Conclusie: Ik kijk uit naar Vasil bij Cardano

De tweede helft van september zal nu naar verwachting in het teken staan van twee belangrijke upgrades voor de crypto-scene. Ten eerste is Ethereum (ETH) toe aan “The Merge” op 15 september, waarmee de nummer twee onder de cryptocurrencies zijn protocol zal veranderen en daarmee een reuzenstap zet naar toekomstige levensvatbaarheid. Cardano zal naar verwachting een week later volgen met Vasil. ADA is momenteel nummer 7 onder de belangrijkste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, maar heeft dringend use cases nodig om deze positie te verdedigen. De ADA steeg voor het laatst in september 2021, toen de upgrade Alonzo live ging, maar deze voldeed niet aan de hoge verwachtingen. Voor Cardano is de huidige Vasil-upgrade een lakmoesproef die waarschijnlijk een verdere impact zal hebben op de prijscurve.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*