Ripple (XRP): Web3-initiatief voor Japan – en nog steeds opvallend veel XRP-overschrijvingen

Terwijl de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds op zomerreces is, is er op andere plaatsen nieuws over XRP. Het gaat onder meer om een Web3-initiatief van Ripple voor Japan en grote XRP-overboekingen.

Vanuit het oogpunt van waarnemers heeft Ripple (XRP) zich de afgelopen 20 maanden op twee sporen bewogen: Op het ene spoor domineren de juridische procedures met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waar momenteel weinig gebeurt, afgezien van openbare geschillen. Op het tweede spoor probeert Ripple “business as usual” voort te zetten. Daarom kijken we vandaag naar twee kleinere nieuwsberichten. Ripple’s Vice President Strategy, Emi Yoshikawa, verwijst via Twitter naar een Web3 initiatief voor Japan. Samen met het stadsbestuur van Fukuoka en de samenwerkingspartner btrax wil men onderzoeken hoe XRP Ledger nuttig kan zijn in het dagelijkse leven van Japanse burgers. Dit omvat niet alleen betalingstransacties, maar ook de veilige overdracht van gegevens of digitale identiteiten. De tienjarige geschiedenis van het netwerk van Ripple als stabiele en kosteneffectieve basis wordt benadrukt.

Ripple heeft medio 2021 al een XRP-corridor richting Japan opgezet en is blij dat bijvoorbeeld de handel in tweedehands auto’s van Japan naar Afrika met XRP kan worden afgewikkeld. Een reden voor de toenemende vestiging van Ripple en XRP in Japan is dat een grote aandeelhouder van Ripple, de SBI Group, in Tokio is gevestigd.

Ripple’s Escrow Accounts en XRP Overdrachten van Walvissen

Een tweede nieuwsitem dat de XRP-gemeenschap opnieuw in beroering brengt, zijn grote transfers die door de datadienst Whale Alert via Twitter worden gemeld. Hier was er verwarring over 1 miljard XRP vrijgegeven van Ripples Escrow rekeningen. Eigenlijk had het programma om 1 miljard XRP per maand uit de reserves van Ripple vrij te maken in juli 2022 moeten aflopen. Echter, onopgemerkt door velen, werd het programma verlengd en inderdaad Whale Alert toonde toen aan dat 800 miljoen van de XRP in kwestie terugging naar de escrow accounts van Ripple. De 200 miljoen resterende XRP zijn – voor zover bekend – niet bedoeld om de kas van Ripple te spekken, maar om liquiditeit voor ODL te garanderen. Met ODL (On-Demand Liquidity) ondersteunt Ripple het gebruik van XRP als brugvaluta bij internationale betalingen, en het programma groeit snel in populariteit, aldus het kwartaalrapport.

Ondertussen is het minder duidelijk wat particuliere XRP walvissen van plan zijn te doen met hun grote overschrijvingen. Ze hebben onlangs de aandacht getrokken met massale XRP re-buys, maar lijken momenteel miljoenen aan activa te verplaatsen tussen crypto exchanges. Of zij zich aldus voorbereiden op de verkoop van XRP kan niet duidelijk worden vastgesteld.

Conclusie: SEC dwingt Ripple en XRP in een houdgreep

XRP handelt nu al drie maanden in een corridor tussen 0,30 en 0,40 US dollar en is er niet in geslaagd om zijn eigen momentum te ontwikkelen. Zelfs positief nieuws van het Ripple hoofdkwartier dat wijst op successen buiten de VS veranderen daar niets aan. Dus op dit moment moeten we het samenvatten: De vertragingstactiek van de SEC in het XRP-proces schaadt Ripple zonder realistische uitweg uit de situatie.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*