Cardano (ADA): Verbetering Vasil moet opnieuw worden uitgesteld

Cardano’s (ADA) langverwachte upgrade Vasil is opnieuw uitgesteld. De laatste datum voor de lancering was eind juli. Nu zal het een paar weken langer duren, zoals de verantwoordelijken uitleggen.

Cardano (ADA) kampt met vertragingen in het ontwikkelingswerk. Deze zomer gaat het meer bepaald over de upgrade van Vasil, die aanvankelijk op 29 juni live zou gaan. Toen de deadline niet gehaald werd, werd Cardano eind juli beloofd voor Vasil. Maar ook dit schema kon niet worden gehaald en nu moet men nog “een paar weken geduld hebben”, zegt Kevin Hammond voor Input Output in de maandelijkse videoshow op ADA. Input Output is het cryptobedrijf achter Cardano. Hammond benadrukte dat het belangrijk is dat wanneer Vasil wordt uitgerold, alle gebruikers erop voorbereid zijn, zodat de upgrade vlot kan verlopen.

Hammond doelt waarschijnlijk in het bijzonder op cryptobeurzen, wallet providers, DApps en andere marktdeelnemers. Omdat ze misschien wat tijd nodig hebben om hun systemen voor te bereiden op Cardano met Vasil. Volgens Input Output is de nieuwe Cardano Node software versie 1.35.0 beschikbaar sinds 25 juni en zou het netwerk geschikt moeten maken voor Vasil. Zoals gebruikelijk beweert Cardano in geval van twijfel kwaliteit boven snelheid te stellen. ADA-oprichter Charles Hoskinson plaatste foto’s van de wereldberoemde Sagrada Familia, die al 140 jaar in aanbouw is in Barcelona. Soms moet je mensen gewoon laten werken aan mooie dingen, ongeacht de duur, aldus Hoskinson.

De cryptomarkt reageerde minder ontspannen. In afwachting van Vasil was ADA in staat geweest om in de tweede helft van juli de psychologisch belangrijke koers van 0,50 US dollar te nemen, maar valt nu weer terug onder deze grens. Vasil moet de capaciteit van de Cardano Blockchain vergroten en zo meer transacties per seconde (TPS) mogelijk maken. De tweede grote upgrade van ADA in 2022 zal naar verwachting Hydra zijn, dat zal voortbouwen op Vasil en sidechains naar Cardano zal brengen. Tot nu toe werd oktober realistisch geacht voor Hydra.

Conclusie: Cardano staat op wacht

De laatste grote technologische upgrade voor Cardano was Alonzo in september 2021, maar de slimme contracten voor ADA die met Alonzo werden geïntroduceerd, bleken in de praktijk slechts beperkte functionaliteit te hebben en de gehoopte doorbraak voor Cardano in het DeFi-segment bleef uit. Vasil en Hydra samen zouden dit moeten verhelpen – maar succes is geenszins gegarandeerd. Op dit moment blijft Cardano dus teleurstellend voor beleggers, ook wat betreft de prijscurve. Voor de enorme marktkapitalisatie van Cardano van ongeveer 16,5 miljard US dollar zijn er geen echt overtuigende use-cases, en het kapitaal dat met ADA in DeFi is geïnvesteerd is geslonken tot minder dan 100 miljoen US dollar. Of het geduldig wachten op Vasil en vervolgens Hydra uiteindelijk vruchten zal afwerpen voor Cardano kan pas later worden beoordeeld.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*