Cardano (ADA) verhoogt netwerkcapaciteit – creëert dit een nieuw momentum?

De blokgrootte van Cardano (ADA) is maandag met 10 procent vergroot, waardoor de netwerkcapaciteit toeneemt. Dit wordt ook geassocieerd met de hoop dat Cardano een nieuwe impuls krijgt voor toekomstige plannen.

Het gaat niet goed met Cardano (ADA) in het cryptojaar 2022: Sinds het nieuwe jaar is de prijscurve met ongeveer 40 procent in het rood gegleden en de kritiek neemt toe onder experts, die Cardano beschuldigen van valse beloften. Maar de aanhangers van Cardano blijven sterk geloven in de cryptocurrency van hun keuze en vinden bevestiging in belangrijke gegevens zoals wallets en geplande projecten. Een technologisch detail bij ADA moet nu helpen Cardano aantrekkelijker te maken. Via Twitter meldt Input Output, als het bedrijf achter Cardano, dat de blokgrootte in de blockchain zal worden verhoogd van 80 KB naar 88 KB. Dit is gebeurd en de 10 procent grotere blokken in de Cardano-blockchain vergroten de netwerkcapaciteiten.

Input Output had in februari reeds een soortgelijke actualisering doorgevoerd. Dit komt omdat initiële DeFi-projecten onder Cardano lijden onder twee belangrijke moeilijkheden: Slimme contracten op ADA kunnen slechts één actie in een blok aan, wat ze in principe nutteloos maakt voor transacties in een fractie van een seconde. Bovendien leidde zelfs de bescheiden vraag naar het netwerk door de eerste gedecentraliseerde cryptobeurzen, zoals SundaeSwap, tot overbelasting en konden orders alleen na uren worden verwerkt. Dit bewees in feite de waarheid waarover critici al klaagden vóór de grote upgrade Alonzo in september 2021.

Cardano’s DeFi ambities zijn tot nu toe op niets uitgelopen

De gegevens van DeFiLlama laten duidelijk zien hoe DeFi gebruikers afscheid nemen van Cardano. Er is nu nog geen 200 miljoen US-dollar gestort voor het DeFi met ADA, minder dan de helft van het volume dat tijdelijk was bereikt. Dit betekent dat Cardano momenteel geen serieuze rol speelt in de competitie van de zogenaamde Ethereum killers; de concurrentie van Terra (LUNA) tot Solana (SOL) in deze discipline loopt soms op tot tweecijferige miljarden. Betere slimme contracten voor Cardano kunnen op zijn vroegst later in 2022 worden verwacht met de grotere upgrades Vasil en Hydra. In dit opzicht heeft de toename van de blokgrootte zich met ADA in de praktijk nauwelijks gemanifesteerd, maar dit zou later nog vruchten kunnen afwerpen.

Conclusie: Cardano-oprichter Charles Hoskinson blijft optimistisch

Natuurlijk brengt de prijsdaling van ADA ook teleurgestelde beleggers op de been. Twitter-gebruiker Muhammad Ilyas vroeg het aan Cardano-oprichter Charles Hoskinson – en kreeg een antwoord dat, vanuit het perspectief van een buitenstaander, ook als onrealistisch kan worden geclassificeerd. Want Hoskinson gelooft serieus dat Cardano als ecosysteem sterker en nuttiger is dan ooit tevoren. De markten zouden op en neer gaan, maar dit moet worden afgedaan als “niets”. Hoskinson negeert het feit dat ADA is afgegleden naar de negende plaats onder de best gefinancierde cryptocurrencies, en zelfs terrein verliest in directe vergelijking met andere populaire altcoins.

Onlangs werd het imago van Hoskinson, en daarmee van Cardano, aangetast toen inconsistenties in zijn CV aan het licht kwamen. Maar Hoskinson reageert ook met een dunne huid op kritiek van deskundigen op ADA. Zijn pro-Cardano professioneel optimisme wordt steeds zelden geëvenaard door de realiteit. Wat Cardano nu echt nodig heeft om een positief momentum te creëren, is effectieve technologische vooruitgang, geen pogingen om kleine verbeteringen op te krikken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*