Shiba Inu (SHIB) lanceert “Burning Portal” – Dogecoin Killer wil deflatoir worden

De zelfbenoemde Dogecoin Killer Shiba Inu (SHIB) staat bekend om ongewone acties. Nu is er een “Brandende Poort” geopend, waar SHIB vrijwillig worden vernietigd en er een beloning tegenover staat.

Dogecoin (DOGE) is zojuist weer in het nieuws gekomen door de overname van Twitter door “Dogefather” Elon Musk en heeft tijdelijk een prijsstijging van 25 procent geboekt. Een nogal onconventionele actie bij Shiba Inu (SHIB) dreigde over het hoofd te worden gezien. Shiba Inu, die zichzelf als Dogecoin killer ziet, kondigde via Twitter de lancering van een “Burning Portal” aan. In de crypto-industrie verwijst “verbranden” naar de opzettelijke vernietiging van tokens, en een dergelijk mechanisme wordt ook verondersteld deflatoire tendensen te veroorzaken in Binance Token (BNB).

“Brandende Poort” bij Shiba Inu – wat zit daar achter?

In tegenstelling tot de geautomatiseerde methode voor het branden op Binance Token, doet Shiba Inu een beroep op vrijwilligers. In de korte beschrijving van de “Burning Portal” voor SHIB staat: Het zogenaamde “SHIB-leger”, d.w.z. de actieve gemeenschap bij Shiba Inu, heeft voorgesteld een systeem te vinden om de totale voorraad van alle SHIB te verminderen. De hoop is dat dit de waarde van de Shiba Inu zal verhogen.

Om de “Brandende Poort” naast warme woorden nog aantrekkelijker te maken, kwamen zij op een idee. Wie daar SHIB deponeert en het laat vernietigen, ontvangt verbrandeSHIB -munten. Op aandelen in burntSHIB zal op zijn beurt 0,49 procent van de omzet van Ryoshi’s Vision (RYOSHI) worden verdeeld. De Burning Portal verklaring verwijst hiernaar als “passief inkomen”. Ryoshi’s Vision is vernoemd naar de anonieme oprichter van Shiba Nun en is, net als SHIB, ontworpen als een ERC-20 token. CoinMarketCap noteert RYOSHI rond de 3.000ste plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, dus Ryoshi’s Vision is momenteel een exoot.

Ondanks de gewaagde constructie voor de “Brandende Poort”, lijkt het project deelnemers te vinden. Naar verluidt zijn daar reeds 12 miljard SHIB ontvangen. Maar oorspronkelijk werden er 1 quadriljoen Shiba Inu gegenereerd. In een PR stunt, ging de helft daarvan als een niet nader genoemd geschenk naar Vitalik Buterin, de uitvinder van Ethereum (ETH). Buterin besloot toen 90 procent van zijn SHIB te vernietigen en 10 procent weg te geven aan liefdadigheid.

Conclusie: SHIB vs. DOGE – welke meme-munt heeft betere kansen voor de toekomst?

Het duel tussen Dogecoin en Shiba Inu wordt door velen ook wel een duel van Meme Coins genoemd. Mememunten zijn cryptocurrencies die inhoudelijk niets te bieden hebben, afgezien van een goede naam en een mooi logo. Shiba Inu heeft wel geprobeerd een eigen ecosysteem te ontwikkelen met onder meer een eigen gedecentraliseerde cryptobeurs genaamd Shiba Swap. Maar van ShibaSwap werd onmiddellijk gezegd dat het veiligheidsproblemen had en intussen is er daar slechts zo’n 75 miljoen US dollar aan liquiditeit, waardoor deze DEX praktisch zinloos is.

Dogecoin daarentegen, met Tesla-baas Elon Musk en andere prominente aanhangers, is er in ieder geval in geslaagd om door sommige – voornamelijk Noord-Amerikaanse – instanties als betaalmiddel te worden geaccepteerd. Momenteel hoopt het “DOGE-leger” dat hun favoriete munt snel de munteenheid op Twitter zal worden. Als men de marktkapitalisatie als belangrijkste maatstaf neemt, ligt Dogecoin met iets minder dan 19 miljard dollar momenteel ver voor op Shiba Inu met iets minder dan 13 miljard dollar. Maar deze hondenrace zal waarschijnlijk nog een ronde beleven, net als de creativiteit van Shiba Inu en Dogecoin.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*