Dogecoin (DOGE) stijgt met 25 procent voor de dag – omdat Elon Musk Twitter koopt.

Tesla baas en zelfbenoemde “Dogefather” Elon Musk neemt Twitter over. Dogecoin (DOGE) steeg maar liefst 25 procent nadat de deal openbaar werd. Flits in de pan of duurzame ontwikkeling?

De korte berichtendienst Twitter, die ook belangrijk is voor de cryptoscene, wordt overgenomen door Tesla-baas Elon Musk – en dit nieuws heeft ervoor gezorgd dat de prijscurve van Dogecoin (DOGE) met 25 procent omhoog is geschoten. Twitter zelf meldde via een persbericht dat Elon Musk zo’n 44 miljard Amerikaanse dollar investeerde en dat het platform daarna van de beurs zou worden gehaald. Crypto-investeerders zien dit als een grote kans voor Dogecoin om nieuwe toepassingen te vinden voor Twitter. Met 85 miljoen volgers op Twitter is Elon Musk niet alleen een wijdverspreide stroomgebruiker, maar ook een fervent voorstander van DOGE. Zo heeft hij Dogecoin al geïntegreerd in zijn satelliet-internetproject Starlink als betaalmiddel.

Dagenlang leek het bestuur van Twitter het overnamebod van Musk te willen afwijzen. Maar toen Musk een gedegen financieringsplan presenteerde en grote aandeelhouders aan zijn kant kreeg, was de weerstand niet langer vol te houden, meldt persbureau Reuters. Twitter-oprichter Jack Dorsey verwelkomde Elon Musk als nieuwe baas in een tweet. Dorsey is ook een voorstander van cryptocurrencies, maar heeft zich privé en met zijn financiële dienstenbedrijf Square meer in de richting van Bitcoin (BTC) gepositioneerd.

Hoe Twitter zou kunnen veranderen met Elon Musk

Elon Musk heeft al een aantal hervormingsplannen aangekondigd voor Twitter, dat als bedrijf nooit echt in de zwarte cijfers is gekomen. Zo wil hij resoluut optreden tegen spam-bots, die ook Twitter schaden in crypto-onderwerpen. Belangrijker voor Dogecoin is dat Musk vindt dat Twitter bij zijn herfinanciering niet zozeer moet vertrouwen op betaalde advertentieruimte zoals in het verleden, maar ook geld van gebruikers zou kunnen innen. Als voorbeeld noemt hij de felbegeerde “blauwe vinkjes” die een geverifieerd account markeren. Hier zou blauw de kleur voor beroemdheden kunnen blijven en een “oranje vinkje” voor gewone burgers kunnen komen. Het verifiëren van een account kan een klein bedrag kosten, betaald in Dogecoin – waardoor DOGE een betaalmiddel wordt voor een wereldwijd gebruikte dienst.

Degenen die zelf Twitter gebruiken zullen waarschijnlijk blij zijn met Musk’s aankondiging dat er een edit-functie komt. Tot nu toe konden tweets alleen worden verwijderd na plaatsing, maar niet gecorrigeerd. Dit is vooral vervelend in het geval van vluchtige spelfouten. Met Elon Musk moet ook het recht op vrije meningsuiting van Twitter ruimhartiger worden geïnterpreteerd. Musk zelf ziet dit als een prioriteit en schaart zich daarmee indirect in het koor van degenen die kritiek hadden op het blokkeren van bijvoorbeeld de Amerikaanse ex-president Donald Trump.

Conclusie: Dogecoin heeft een goede kans om aan belang te winnen door Elon Musk’s Twitter 2.0

Hoe Elon Musk zelf Twitter gebruikt als spreekbuis is vaak controversieel – met individuele uitspraken daar heeft hij niet alleen de cryptomarkten in beweging gezet. In de toekomst zal Musk zelf de regels kunnen bepalen op Twitter, en hij lijkt bereid om deze optie te nemen. Zijn publieke en financiële inzet voor Dogecoin doet ons verwachten dat DOGE de nummer één cryptocurrency op Twitter zal worden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*