IOTA beantwoordt vragen over staking Vergadering (ASMB)

Sinds 22 april kan Assembly (ASMB) weer gestaked worden op IOTA. IOTA heeft nu enkele vragen van investeerders beantwoord over de mechanismen en de toekomst van de assemblage.

Staking op IOTA is sinds eind 2021 bedoeld om het ecosysteem populairder te maken, en na de eerste stakingperiode voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) heeft de IOTA Foundation eind maart een tevreden tussenconclusie getrokken. Sinds vrijdag (22 april) is een tweede, 90-daagse staking periode voor Assemblage aan de gang op IOTA. Omdat er duidelijk nog steeds behoefte is aan informatie bij geïnteresseerden en deelnemers, geeft IOTA antwoorden op veelgestelde vragen in het Engels via Twitter.

Inzetten voor Assemblage is niet beperkt tot deelname gedurende de volledige 90 dagen die momenteel lopen. Degenen die IOTA credits bezitten kunnen deze op elk moment gedurende de periode registreren en degraderen voor Staking.

Het minimum bedrag voor het inzetten van Assemblage is 1 MIOTA en om Assemblage gecrediteerd te krijgen, moet er tenminste 0,1 ASMB bereikt worden in de inzetperiode. Op de website van de assemblage kunt u berekenen welke resultaten u onder uw individuele omstandigheden kunt verwachten.

Om staking te gebruiken met IOTA voor Assemblage, moet de officiële IOTA portemonnee Firefly versie 1.5 of hoger gebruikt worden. Meer informatie hierover is hier te vinden.

100 miljard ASMB is gepland als maximumbedrag voor de assemblage. Hiervan moet 20 procent worden verdeeld door middel van staken. 5,8 procent van alle ASMB werd in fase 1 verdeeld. In de huidige fase wordt er elke 10 seconden 0,000002 ASMB per MIOTA verstrekt in het stakingproces.

IOTA is van plan om een totaal van 24 maanden staking aan te bieden voor ASMB, die normaal verdeeld zijn in periodes van 90 dagen. Fase 2 van de in totaal 8 te verwachten etappes voor de assemblage is thans aan de gang.

IOTA neemt na elke 90 dagen stakingpauzes op Vergadering om het voor netwerkpunten gemakkelijker te maken toewijzingen te berekenen en te documenteren. Bovendien geven de pauzes de kans om software-updates toe te passen, zoals nu met de IOTA Firefly Wallet.

IOTA herhaalt dat de lancering van haar mainnet in 2022 nog steeds moet plaatsvinden. Dit is belangrijk omdat ASMB pas vanaf dat moment kan worden overgedragen, waardoor handel met assemblage mogelijk wordt. Tot dan blijft ASMB een virtueel token zonder monetaire waarde.

Conclusie: Is Assembly Staking de moeite waard met IOTA?

De prijscurve van IOTA vertoonde aanvankelijk een positief momentum tijdens de eerste vastleggingsperiode. Maar toen de marktdeelnemers vervolgens de details van het staken op IOTA nader bekeken, trad er ontgoocheling in en daalde de koerswinst weer. Het klinkt immers in eerste instantie aantrekkelijk om extra tokens voor IOTA te verkrijgen die in de toekomst hun eigen rol in het ecosysteem zullen vinden. Maar aan de andere kant werd het duidelijk dat Assembly zal starten met een gecentraliseerd mainnet, omdat Coordicide niet langer realistisch is voor IOTA in 2022. Coordicide is bedoeld om de centrale coördinator bij IOTA, die het blockchain-achtige netwerk beheert, ten grave te dragen en ondermijnt zo het criterium van decentralisatie dat cruciaal is voor de crypto-industrie.

Het is geenszins zeker dat de assemblage na de lancering door de markt zal worden overgenomen. ASMB zou toepassingen moeten vinden in de sectoren DeFi, NFT’s en blockchain gaming – maar daar zijn al veel cryptocurrencies die eigenlijk ontworpen zijn om gedecentraliseerd te zijn en die al projecten in de praktijk realiseren. Vanuit ons oogpunt betekent dit dat als u al IOTA activa bezit, het zeker geen vergissing is om mee te doen aan de staking voor Assemblage. Maar gezien de onzekere toekomstperspectieven voor ASMB, lijkt het riskant om in IOTA te investeren, vooral voor staking.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*