Cardano (ADA) verliest terrein – oprichter Hoskinson stelt beleggers gerust

De prijscurve van Cardano (ADA) vertoont een neerwaartse trend sinds Upgrade Alonzo. Maar oprichter Charles Hoskinson en andere supporters zien ADA ondergewaardeerd.

Toen Cardano (ADA) midden september zijn grote upgrade, Alonzo, uitbracht, was alles nog goed met de wereld voor de verantwoordelijken. ADA handelde soms zelfs boven de 3 US dollar en Cardano Alonzo moest het ecosysteem waardevoller maken met slimme contracten. Maar toen bleek al snel dat Alonzo smart contracts in de praktijk maar beperkt bruikbaar zijn met Cardano, en de prijscurve van ADA herstelde hier niet van. Cardano wordt nu verhandeld op ongeveer 1,50 Amerikaanse dollar en is alleen al in de laatste paar dagen met 12 procent gedaald. De trend is zo duidelijk dat Cardano-oprichter Charles Hoskinson en zijn volgelingen zich genoodzaakt voelen de strijdbijl op te nemen voor ADA.

Op Twitter schrijft Cardano-ambassadeur Southrye dat er FUD wordt verspreid rond ADA. De Ethereum (ETH) lobby is slecht over Cardano omdat ze echte concurrentie zien. Echter, de fundamentele gegevens van Cardano, zoals het dagelijkse aantal transacties, tonen in feite aan hoe het ecosysteem van ADA groeit, terwijl dat van ETH stagneert. Ook bij Ethereum hebben slimme contracten pas na meer dan twee jaar hun volledige potentieel ontwikkeld, en daarom is geduld nodig met Cardano.

ADA baas Charles Hoskinson ging vervolgens door met deze argumenten via Twitter en voegde er een punt tegen Ethereum aan toe. ETH is bang omdat het geen “magische Cardano 2” nodig heeft om levensvatbaar te zijn. Hoskinson zinspeelt op de geplande Ethereum 2.0, die problemen zoals hoge transactiekosten voor ETH en een traag netwerk in 2022 moet bestrijden. Cardano daarentegen is ontworpen om toekomstbestendig te zijn, volgens Hoskinson, en ontwikkelaars bouwen nu stap voor stap aan het ecosysteem.

Conclusie: Cardano polemiek – maar ontwikkeling stagneert

Hoskinson heeft herhaaldelijk de aandacht getrokken met ongenuanceerde aanvallen op concurrerende cryptoprojecten, en hij heeft ook IOTA aangevallen. Maar dat kan niet verhullen dat Cardano geenszins willekeurig water aan het aftrappen is. Ruim 70% van alle ADA wordt gestort voor het uitzetten, hetgeen wijst op een gebrek aan andere gebruiksmogelijkheden voor ADA. Het door Hoskinson voorspelde bloeiende ecosysteem op Cardano, met honderden verwachte DApps en projecten, is nog niet in de buurt gekomen van de werkelijkheid. Dit fundamentele probleem met ADA kan zelfs niet worden weggeredeneerd door zijsprongen tegen Ethereum. Cardano moet wachten op toepassingen die geld opleveren voordat ADA weer een positief en duurzaam momentum kan ontwikkelen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*