IOTA wil slimme steden nog slimmer maken

De IOTA Foundation is een strategisch partnerschap overeengekomen met het Construction Blockchain Consortium (CBC). Het doel is slimme steden efficiënter te organiseren.

IOTA is bekend geworden als een project dat het Internet of Things (IoT) op een slimme manier in een netwerk wil onderbrengen. In dit proces heeft de IOTA Foundation ook vroege samenwerkingsverbanden gesmeed met de bouwsector en stadsplanners die slimme steden ontwikkelen. De uitdagingen van slimme steden gaan van recycling 2.0 tot oplaadpunten voor e-voertuigen en bevoorradingsketens bij de bouw van nieuwe gebouwen. Het nieuwe strategische partnerschap tussen IOTA en het Construction Blockchain Consortium (CBC) past perfect in dit programma. Volgens een verklaring van de IOTA-stichting is het CBC, dat in Londen is gevestigd, een praktisch instituut waar moderne concepten en sjablonen voor de bouwsector worden gecreëerd.

De bouwsector zal wereldwijd sterk groeien met 85 procent tegen 2030, zo merkt de IOTA Foundation op onder verwijzing naar een actuele studie. Volgens de studie staat het licht op groen voor een levendige activiteit in de bouwsector, vooral in de VS, India en China. Het lijkt een uitgemaakte zaak dat een groot deel van de investeringen in de richting van slimme huizen en steden zal gaan. IOTA heeft al gewerkt aan proefprojecten voor slimme steden van Taiwan tot Noorwegen en ziet dit als een bevestiging van zijn visies.

Het Construction Blockchain Consortium erkent dat IOTA-oplossingen zoals IOTA Identity goede hulpmiddelen zijn voor het documenteren en evalueren van informatie in een slimme stad, al vanaf het bouwproces. Zo kunnen individuele gebouwen en installaties, zoals verwarmingssystemen, via IOTA Identity een unieke identificatie krijgen, waarvoor vervolgens relevante gegevens kunnen worden ingevoerd en gearchiveerd. Aangezien dit via een gesloten IOTA-netwerk moet gebeuren, wordt tegelijkertijd het gevaar van aanvallen van hackers van buitenaf beperkt.

CBC en IOTA Foundation willen nu een gezamenlijk proefproject voor slimme steden onderzoeken, dat de bouwsector dan zal laten zien hoe het gebruik van innovatieve oplossingen loont. De IOTA Foundation is ook van plan om bestaande externe partners aan boord te halen. IOTA en het Construction Blockchain Consortium maakten geen details bekend over budgetten en tijdschema’s.

Conclusie: IOTA Smart City – dromen van de toekomst of binnenkort werkelijkheid?

Veel beleggers zijn eraan gewend geraakt om IOTA te vragen wat er nu werkelijk van de alom aangekondigde proefprojecten terecht zal komen. De IOTA Foundation heeft al een reputatie opgebouwd in het segment van de smart cities en de samenwerking met de Engelse CBC opent ook nieuwe deuren. Als IOTA hier kansen grijpt, zullen er vertrouwensrelaties ontstaan. In slimme steden heeft IOTA ook potentieel als betaalmiddel dat kan worden gebruikt om bijvoorbeeld automatisch te betalen voor elektriciteit of diensten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*