Shiba Inu (SHIB) genoteerd op Kraken – prijsstijging

De koers van Shiba Inu (SHIB) schoot met zo’n 30 procent omhoog toen de Amerikaanse cryptobeurs Kraken gisteren de notering aankondigde. Ook ander nieuws steunt SHIB.

Het imago als zeer volatiele cryptocurrency wordt momenteel opnieuw waargemaakt door de zelfbenoemde Dogecoin killer Shiba Inu (SHIB). Vorige week was de prijscurve van SHIB negatief, maar nu zit Shiba Inu weer in de lift. Nadat de cryptobeurs Kraken dinsdag aankondigde dat het SHIB zou noteren, sprong de prijscurve tijdelijk met 30 procent omhoog. Met een marktkapitalisatie van inmiddels zo’n 25 miljard US dollar ligt zelfs de TOP 10 van de belangrijkste cryptocurrencies binnen handbereik voor Shiba Inu.

SHIB wordt vaak bespot als een mememunt die geen gebruiksmogelijkheden heeft. Maar met de elektroretailer Newegg en de crypto-financiële dienstverlener CoinGate kondigden twee grote Amerikaanse bedrijven de afgelopen dagen aan dat ze Shiba Inu als betaalmiddel zullen accepteren. Daarnaast is er ShibaSwap als eigen gedecentraliseerde cryptobeurs, waar SHIB centraal staat. Uit de voorbeelden blijkt dat SHIB er langzaam in slaagt serieuzer te worden genomen. Dogecoin (DOGE), een andere zogenaamde meme coin, wacht immers dringend op dergelijke use cases.

Toch heeft ook de reputatie van de Shiba Inu als speculatief goed wel iets. De koersverliezen van de vorige week werden toegeschreven aan winstnemingen op SHIB, en nu nemen grote beleggers weer een voorraad Shiba Inu in. De anonieme handelaar Gimli, bijvoorbeeld, kocht SHIB onlangs voor een goede 1 miljoen US dollar, zoals WhaleStats laat zien.

Dogecoin versus Shiba Inu – het bizarre duel gaat door

Bij de lancering in augustus 2020 positioneerde Shiba Inu zichzelf zelfspottenderwijs als een uitdager van DOGE. Wat waarschijnlijk als een grap begon, heeft sindsdien een eigen momentum ontwikkeld – Dogecoin en SHIB liggen dicht bij elkaar in termen van marktkapitalisatie, en eind oktober was Shiba Inu zelfs in staat om zijn rivaal tijdelijk in te halen in de ranglijst van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies.

Hoe de veelbesproken tweestrijd tussen SHIB en DOGE op middellange termijn zal uitpakken, valt moeilijk te voorspellen. Sceptici blijven geloven dat een totale crash van beide altcoins mogelijk is, omdat het ze aan substantie ontbreekt. Aan de andere kant, Shiba Inu en Dogecoin zijn nu genoteerd aan alle grote crypto beurzen en bewegen miljarden in de dagelijkse handel. Er is dus veel dat erop wijst dat de wispelturigheid van de prijzen bij DOGE en SHIB zal aanhouden. Of het duel moet een winnaar op het einde … Zelfs Tesla-baas Elon Musk, die Dogecoin herhaaldelijk heeft gepromoot via zijn tweets als “Dogefather”, zou mee kunnen beslissen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*