Terra (LUNA) met nieuwe all-time high – DeFi concept werkt

Terra (LUNA) bereikte vanochtend voor het eerst de grens van 65 US dollar en markeerde daarmee een all-time high. Achter de run zit het concept dat Terra gebruikt om stablecoins voor DeFi te creëren.

Terra (LUNA) is aan het pompen geweest en heeft zich losgetrokken van een besluiteloze algemene markt met een goede 60 procent winst in de prijscurve over de laatste zeven dagen. De beloning voor LUNA’s rally is een nieuwe all-time high van iets meer dan US$65 en een 12e plaats onder de best gekapitaliseerde cryptocurrencies. In het DeFi segment is Terra nu zelfs nummer 5 in een wereldwijde vergelijking met bijna 13 miljard US dollar aan liquiditeit gestort in zijn blockchain, zoals de gegevens van DeFi Llama laten zien. Deskundigen weten waarom LUNA zo’n geweldige ontwikkeling doormaakt.

Omdat Terra een DeFi-specifieke oplossing heeft gevonden voor de kwestie van stablecoins. Stablecoins zijn normaliter gekoppeld aan fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar in een vaste verhouding van 1:1. Voor dekking moet je de emittent van stablecoins vertrouwen voor vertegenwoordigers zoals Tether (USDT). Bij Terra worden de stablecoins echter automatisch aangemaakt en wordt LUNA gebruikt voor hedging. In de praktijk betekent dit dat voor elke nieuwe Terra US-dollar (UST), LUNA ter waarde van 1 US-dollar wordt vernietigd. Tot dusver heeft dit beginsel gezorgd voor een gestage vraag naar LUNA, terwijl het totale aantal LUNA is gedaald.

Zo werden onlangs bijna 89 miljoen LUNA vernietigd om de nieuwe uitgifte van vier à vijf miljoen UST mogelijk te maken. Momenteel worden in Terra voorstellen besproken over hoe het UST nog sterker in het DeFi kan worden gepositioneerd. Een bonusprogramma dat liquiditeit beloont die bijdraagt aan externe DeFi-protocollen voor UST in LUNA zou moeten helpen. Er is een streefcijfer vastgesteld van 10 miljard US dollar in Terra UST tegen het einde van het jaar; momenteel is er een goede 7,6 miljard US dollar aan marktkapitalisatie.

De afnemende aantallen in beschikbare LUNA zijn ook merkbaar in de resultaten in Staking. LUNA wordt daar binnengebracht om de stabiliteit van het netwerk te verzekeren. Begin november werd nog verwacht dat Terra’s inzet slechts iets minder dan 5 procent rente per jaar zou opleveren; nu is dat iets minder dan 11 procent. Bovendien boekt Terra vooruitgang in het technologisch functioneren via blockchains die op zich niet compatibel zijn.

Conclusie: Verdere prijssprongen mogelijk voor LUNA

Alleen al voor het eind van het jaar zal naar verwachting LUNA ter waarde van ongeveer 2,5 miljard US dollar uit de markt worden genomen om in de plaats daarvan UST uit te geven. Dit resulteert in koopdruk in de notulen van Terra, hetgeen althans theoretisch de prijs van LUNA zou moeten opdrijven. Analisten zien de huidige prijsniveaus van LUNA dan ook vooral als een tussenstap op weg naar nieuwe hoogtepunten. Terra is stevig gevestigd onder de steunpilaren van de DeFi boom.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*