MATIC pompen – Uniswap dokken met Polygon

Polygon (MATIC) vertoont een positieve prijscurve in een woelige markt als geheel. De achtergrond is het besluit van DEX Uniswap om technologisch over te stappen op Polygon.

Er heerst een goede stemming bij Polygon (MATIC): De prijscurve is de laatste dagen duidelijk positief geworden en MATIC handelt weer boven de 1,70 US dollar. Optimisten zien zelfs de psychologisch belangrijke grens van 2 US dollar voor MATIC weer in zicht komen. Deskundigen noemen een beslissing bij Uniswap (UNI) als de belangrijkste reden voor de opleving. De gemeenschap van de bekendste gedecentraliseerde cryptobeurs heeft gestemd dat Uniswap in de toekomst moet vertrouwen op Polygon.

De achtergrond van deze strategische stap bij Uniswap is dat transactiekosten van 100 US dollar en meer als te hoog worden beschouwd voor de Ethereum (ETH) blockchain die momenteel wordt gebruikt. De overgang naar Polygon is bedoeld om dit te verhelpen. Andere bekende DEX zoals SushiSwap en DeFi-protocollen zoals AAVE vertrouwen reeds op Polygon op de achtergrond. Dit komt ten goede aan MATIC, dat wordt gebruikt om vergoedingen te betalen en liquiditeit aan te tonen.

Echter, de historische beslissing bij Uniswap heeft UNI nog niet geholpen, met het DeFi token dat momenteel worstelt op een $20 steunlijn. Onlangs heeft concurrent PancakeSwap (CAKE) Uniswap op vele handelsdagen ingehaald in volume. De technologische koerswijziging bij Uniswap komt dus laat en moet nog in de praktijk worden gebracht.

Polygon maakt zichzelf onmisbaar bij DeFi

De situatie bij MATIC, Uniswap en andere vertegenwoordigers van de DeFi-sector maakt het duidelijk: de concurrentie tussen platforms en protocollen wordt steeds heviger. Koersbewegingen zijn afgestemd op nieuws over succes en stilstand wordt snel afgestraft. Tegelijkertijd lijkt Polygon een eigen niche te hebben gecreëerd als dienstverlener die technologisch overtuigend is en zo zijn lijst van referentieklanten uit te breiden. MATIC is ontstaan uit een IEO op Binance Launchpad in de lente van 2019 en heeft sindsdien vroege investeerders rijk gemaakt.

Kortom: Uniswap houdt Polygon overeind

In de TOP 20 van meest gekapitaliseerde cryptocurrencies staan UNI en MATIC momenteel dicht bij elkaar op de 18e en 19e plaats. De gedecentraliseerde alliantie omvat mogelijkheden om verder vooruit te gaan. In de competitie van vermeende Ethereum killers voor DeFi, doen echter Solana (SOL) en Binance Coin (BNB) de ronde met hun eigen ecosystemen, die hun aantrekkelijkheid bewijzen door veel hogere marktkapitalisatie. Niettemin is het laatste woord over de verdeling van de marktaandelen in DeFi nog niet gesproken en wil Polygon, evenals Uniswap, zich daar van een stabiele uitgangspositie blijven verzekeren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*