FTX of Binance – welke crypto-uitwisseling is de beste?

Als u succesvol wilt investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum, heeft u een goed gekozen crypto exchange nodig. We stellen u FTX en Binance voor, twee aantrekkelijke opties.

Niet alleen nieuwkomers in de cryptohandel verliezen soms het overzicht over vergoedingen, veiligheid en extra aanbiedingen in de veelheid van internationale cryptobeurzen. Hier tonen wij u FTX en Binance, twee van de bekendste platforms, en sommen puntsgewijs op waar de respectieve sterke en zwakke punten liggen. Een belangrijk detail: Als u zich via onze link bij Binance registreert, krijgt u een levenslange korting van 10 procent op uw transacties daar. En bij FTX krijgt u altijd 5 procent korting op de tarieven via onze link. Hier zijn 12 redenen waarom het de moeite waard is:

1. Registratie: Zowel FTX als Binance eisen nu van hun klanten dat zij persoonlijke informatie verstrekken en laten verifiëren. Dit proces wordt Know Your Customer (KYC) genoemd en kan online worden uitgevoerd. Het enige wat u nodig heeft om uw identiteit te bevestigen is uw naam, adres, telefoonnummer en een kopie van een identiteitsbewijs. Dit maakt uw crypto investeringen legaal.

2. Stortingen en opnames in euro’s: Cryptobeurzen fungeren ook als brug naar de traditionele financiële wereld en dus naar de euro. Binance heeft onlangs zijn aanbod hier moeten beperken en staat alleen Visa creditcards toe als bestemming voor opnames. Met FTX is het ook mogelijk om de klantenrekening rechtstreeks te koppelen aan uw gebruikelijke bankrekening via SEPA-overschrijvingen. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de kosten, vooral voor grotere bedragen vanaf ongeveer 9.000 euro. Coinbase Pro is ook goed gepositioneerd in deze categorie.

3. Aantal genoteerde munten: In deze discipline is Binance breed gepositioneerd met meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, maar FTX heeft naast Bitcoin ook al meer dan 160 altcoins in zijn programma. Binance is de exclusieve plaats om naartoe te gaan als het gaat om zeer nieuwe cryptocurrencies of exoten met een kleine marktkapitalisatie. Maar je kunt de bekende topcoins makkelijk vinden op Binance en FTX. Beide platforms zorgen voor eerlijke prijzen door een hoge liquiditeit.

4. Spotmarkt: Op deze markten verhandelt u cryptocurrencies met elkaar of rechtstreeks tegen euro’s of Amerikaanse dollars. Dit basisaanbod is even vanzelfsprekend voor Binance en FTX.

5. Futures: Als u iets meer bereid bent om risico’s te nemen, kunt u naast de spotmarkten ook naar futures kijken. Hier kunt u prijsontwikkelingen voor Bitcoin en Co. voorspellen en de kansen op winst via hefboomwerking verveelvoudigen – maar ook met de bijbehorende risico’s op verliezen. Binance heeft sinds de zomer onder meer haar futuresdivisie voor klanten met Duitse residentie geblokkeerd. FTX handhaaft echter zijn Bitcoin Futures-aanbod voor Duitsland en scoort hier een punt voor zichzelf.

6. Staking and Lending: Staken en uitlenen zijn twee bewezen manieren om passief inkomen te genereren via stortingen in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies. Met staking wordt u beloond met rente voor uw bijdrage aan de stabiliteit en veiligheid van het netwerk. Bij een lening int u rente voor het verstrekken van uw liquiditeit als een gewaarborgde lening. FTX en Binance bieden u deze diensten op een ongecompliceerde manier aan. Het totaalpakket bij Binance onder de noemer Binance Earn is momenteel breder gepositioneerd. Hier vindt u meer opties en altcoins om te lenen en te staken dan bij FTX.

7. Aandelen: FinTech-platforms zoals eToro of Trade Republic hebben aangetoond hoe breed gediversifieerde activaklassen toegankelijk kunnen worden gemaakt onder de paraplu van een dienstverlener. FTX heeft populaire aandelen als tokens in zijn programma, zoals Tesla, Apple, Facebook en drie dozijn andere effecten. Binance heeft deze tokenised stock trading aanbieding stopgezet.

8. Apps: vermogensbeheer via smartphone? Geen probleem met FTX of Binance, beide crypto beurzen hebben officieel goedgekeurde apps voor Apple en Android en via deze heb je altijd en overal online toegang tot je klantenrekening. De uitvoering van strategieën onderweg werkt.

9. Eigen crypto-creditcard: Om in het dagelijks leven altijd liquide te zijn met tegoeden in Bitcoin en Co, geeft Binance Visa-creditcards uit. Deze maken het mogelijk om een aantal populaire cryptocurrencies op de achtergrond om te wisselen voor euro’s wanneer de prepaid creditcard wordt gebruikt. Bovendien is er cashback in Binance Coin (BNB) als extra stimulans. Tot dusver heeft FTX nog niet zo’n crypto-creditcard voor zijn klanten.

10. NFT Marktplaats: Niet-Gungibele Tokens (NFT) zijn in opmars en CryptoPunks zijn een uiting van het fenomeen. FTX en Binance hebben elk een afzonderlijke marktplaats voor NFT’s geopend. Welke van de twee op middellange termijn de meeste gebruikers zal vinden, moet nog blijken.

11. Vergoedingen: Het bedrijfsmodel van cryptobeurzen is gebaseerd op inkomsten uit vergoedingen. Zowel Binance als FTX rekenen normaal gesproken maximaal 0,1 procent aan kosten, een zeer lage premie in vergelijking met de markt. Door Binance Coin (BNB) of FTX Token (FTT) als kortingstokens te gebruiken, kunnen deze vergoedingen nog verder worden verlaagd. Concurrenten zoals Nuri of Coinbase verzwakken met 1 procent en onnodig hoge fees – hier hebben FTX en Binance een uitstekende positie en het fair fee beleid is een sterk argument voor deze crypto exchanges.

12. Launchpool en Airdrops: Binance wordt terecht beschouwd als een pionier in het toegankelijk maken van nieuwe cryptocurrencies voor een breed publiek. Met Launchpool en Launchpad heeft Binance twee instrumenten ontwikkeld die regelmatig hoge winstkansen bieden – in sommige gevallen zelfs door gewoon geld te storten in BNB Binance Coin. FTX moet nog een inhaalslag maken in deze discipline en schittert zelden.

Conclusie: FTX heeft een licht voordeel op Binance voor Duitse klanten

Lange tijd was Binance de eerste keuze als de allrounder onder de cryptobeurzen. Maar beperkingen in de verscheidenheid van aanbiedingen voor Binance gebruikers met Duitse residentie hebben deze positie beschadigd. Speciaal voor nieuwkomers die rechtstreeks in euro’s willen storten en opnemen via hun gebruikelijke bankrekening: FTX is nummer één in november 2021. U kunt ook futures verhandelen vanuit Duitsland, op dit moment alleen met FTX. De voordelen van Binance zijn de crypto-kredietkaart en speciale promoties via Launchpool en Launchpad. In de meeste gevallen zouden we nu echter FTX aanraden als eerste cryptobeurs en, indien nodig, een tweede klantenrekening bij Binance. Beide platforms opereren legaal in Duitsland en hebben bewezen een goede reputatie te hebben.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*