Cardano (ADA): Voltaire-tijdperk begint met hard fork chang – zelfbeheer

Volgens oprichter Charles Hoskinson staat Cardano (ADA) een spannende zomer te wachten. Hard Fork Chang is klaar om het Voltaire tijdperk in te luiden bij Cardano, en daarmee dieper zelfbeheer. Hoe reageert ADA?

Cardano (ADA) blijft een probleemkind voor beleggers; de prijscurve is al meer dan twee jaar niet in staat om door de psychologisch belangrijke grens van USD 1 te breken. Maar oprichter Charles Hoskinson verspreidt optimisme via X en kondigt “de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Cardano” aan voor de zomer. Het ontwikkelingswerk is blijkbaar zo ver gevorderd dat het Voltaire-tijdperk voor Cardano in juni en juli kan beginnen.

Cardano heeft zijn roadmap in vijf fasen verdeeld, waarvan Voltaire de laatste is. Vernoemd naar de Franse filosoof (1694-1778), is dit tijdperk bedoeld om Cardano over te zetten naar zelfbeheer, waarbij ADA dient als governance token. De hard fork Chang, die wordt gemarkeerd door de ADA Node software in versie 9.0, is bedoeld als opmaat hiervoor. Tegelijkertijd wordt de gemeenschap al opgeroepen om deel te nemen aan de verkiezing van een voorlopige commissie voor een grondwet voor Cardano, die richtlijnen zal opstellen voor zelfbestuur. De eerste resultaten zouden op 26 juni beschikbaar moeten zijn.

Hoskinson vergelijkt Cardano al met “een gedecentraliseerde beschaving die de hele wereld omspant met miljoenen burgers”. Eerdere ervaringen met zelfbestuur aka DAO in andere cryptoprojecten zijn echter ontnuchterend. De opkomst blijft vaak ver achter bij de verwachtingen en het veelgebruikte principe van 1 token staat gelijk aan 1 stem brengt grote investeerders (walvissen) vaak in een positie om hun positie af te dwingen. Of Cardano kan bewijzen dat het de gemeenschap kan motiveren om constructief deel te nemen aan zelfbestuur in het Voltaire tijdperk valt nog te bezien.

Conclusie: Cardano op een kruispunt – waar gaat het heen met zelfbeheer?

De aanhoudend afzwakkende prijscurve van ADA wordt toegeschreven aan een gebrek aan use cases, en Cardano is een outsider gebleven in de doelsectoren van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en NFT’s. In de toekomst zullen investeerders zelf prioriteiten kunnen stellen voor ontwikkelings- en uitbreidingsdoelen met ADA als stembiljet, en Cardano zou ook nieuwe interesse kunnen wekken als functionerende blockchainoplossing voor democratische besluitvormingsprocessen. Aan de andere kant heeft Hoskinson vaak hoop gewekt die niet is uitgekomen. Aan de technologische kant wordt verwacht dat de Chang hard fork in de tweede helft van juli de eerste stappen naar zelfbestuur in de blockchain zal zetten, inclusief de interim commissie, en de grondwet van Cardano zal dan tegen het einde van het jaar klaar zijn om over te stemmen. De ADA prijs heeft nog niet kunnen profiteren van deze ambitieuze doelen, maar dat kan nog veranderen.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*