Ripple rondt Standard Custody & Trust deal af – Stablecoin nieuws

Ripple kondigt de afronding aan van de overname van Standard Custody & Trust, een FinTech gespecialiseerd in crypto met een licentie in New York. De deal is ook bedoeld om Ripple’s geplande stablecoin te helpen, zo blijkt uit een personeelskwestie.

In februari kondigde Ripple (XRP) aan de in New York gevestigde fintech Standard Custody & Trust te willen kopen. De overname is nu afgerond, zo maakte Ripple bekend. In de deal met Standard Custody & Trust was Ripple vooral geïnteresseerd in de expertise en licenties van de financiële dienstverlener, die gespecialiseerd is in het organiseren van cryptobeleggingen en opslag voor instellingen en bedrijven.

Nu is gebleken dat Ripple ook de CEO van Standard Custody & Trust, Jack McDonald, heeft binnengehaald als belangrijke toevoeging aan het team. McDonald blijft CEO van Standard Custody & Trust en neemt tegelijkertijd de nieuw gecreëerde functie van Director of Stablecoins bij Ripple over. Met meer dan drie decennia aan professionele ervaring in de financiële sector zal McDonald helpen bij het op de markt brengen van de stablecoin die Ripple in april aankondigde.

Dit maakt een interview met Jack McDonald, dat hij twee weken geleden gaf en waarin hij al commentaar gaf op de Ripple stablecoin, dubbel zo spannend. McDonald noemde de samenwerking met regelgevende instanties, strategische partners en het afstemmen van het bedrijfsmodel als directe uitdagingen voor de lancering van Ripple’s stablecoin en wees erop dat hoewel de Standard Custody & Trust vergunningen nuttig zullen zijn, ze niet noodzakelijkerwijs de hele wereldwijde doelmarkt dekken. Volgens McDonald zal een stablecoin van Ripple die 1:1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar als B2B-oplossing het startschot zijn voor de nieuwe bedrijfslijn, waarna andere valuta zullen volgen. In zijn laatste aankondiging noemt Ripple ook de overname van Metaco, een Zwitserse FinTech, vorig jaar als een belangrijk onderdeel van de uitbreidingspuzzel.

Conclusie: Ripple stablecoin laat XRP lijken op XRP

Ripple lijkt zijn middelen momenteel te richten op de voorbereidingen voor de lancering van zijn eigen stablecoin. Ripple’s omgang met XRP is daarentegen bekritiseerd en de procedures met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voorspellen niet veel goeds voor XRP. Ripple organiseert momenteel een grote cryptoconferentie in Amsterdam en misschien wordt daar deze week een streefdatum voor de stablecoin, of in ieder geval de naam, onthuld. In de tussentijd is er geen momentum voor XRP en krijg je van buitenaf het gevoel dat Ripple zijn oorspronkelijke cryptocurrency langzaam naar de zijlijn duwt.


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*