Cardano (ADA): Vooruitgang, maar prijscurve met dieptepunt voor het jaar

Input Output als het cryptobedrijf achter Cardano (ADA) kijkt tevreden terug op augustus vanuit een technologisch perspectief. Maar beleggers zien een prijscurve die is omgeslagen naar het laagste niveau van 2023.

Cardano (ADA) wordt momenteel verhandeld op iets minder dan US$0,25, een dieptepunt in een jaar. Cardano is niet in staat om de oplevingen in de cryptomarkt te weerspiegelen, aangevoerd door Bitcoin (BTC) met een winst van 20 procent sinds het nieuwe jaar. Toch trekt het cryptobedrijf achter ADA, Input Output, op X (voorheen Twitter) een positieve conclusie over technologische vooruitgang voor augustus. Hoe past dit in elkaar?

Input Output schrijft dat er in augustus twee nieuwe projecten zijn gelanceerd in het Cardano ecosysteem en twaalf nieuwe projecten zich hebben aangemeld. Dit betekent dat er nu 138 projecten actief zijn op Cardano en 1.277 in de ontwikkelingsfase. Maar eerlijk gezegd is er geen interesse in ADA-projecten buiten de Cardano-gemeenschap, er zijn geen exclusieve toepassingen die gebruikers naar Cardano zouden trekken.

Andere succesverhalen van input output, zoals het feit dat er steeds meer NFT’s worden gemaakt op Cardano, worden ook gerelativeerd in de analyse. In de lijst van de belangrijkste NFT ecosystemen is Cardano gezakt naar de 7e plaats en dagelijkse inkomsten van minder dan $200.000 zijn zeker geen prijsaanjager voor ADA. Nog in de herfst van 2022 was de interesse in Cardano NFT’s bijna tien keer zo groot als nu.

Kijken naar de Decentralised Finance (DeFi) divisie voor Cardano is ook ontnuchterend. Het geïnvesteerde DeFi-kapitaal is volgens de datadienst DeFiLlama momenteel net geen 150 miljoen US dollar, wat een min van 26 procent betekent voor de afgelopen week. Gezien de enorme marktkapitalisatie van ADA van 8,6 miljard US dollar, kunnen de activiteiten in NFT’s en DeFi meer worden geclassificeerd als experimenten dan als echte use cases.

Conclusie: Cardano in permanente crisis

Input Output noemt in zijn maandelijkse overzicht ook verschillende kleine dingen in het ontwikkelingswerk die bijvoorbeeld moeten zorgen voor verbeteringen in ADA smart contracts. Ondertussen wijdde Cardano-oprichter Charles Hoskinson zijn energie opnieuw aan de zoektocht naar buitenaardse wezens. Om het bot te zeggen: Er is een patstelling bij Cardano en dat belooft niet veel goeds in de snelle crypto-industrie. Als belegger zou je kritisch moeten kijken naar al het gejuich dat Input Output en Hoskinson over Cardano verspreiden. In werkelijkheid neemt de interesse in ADA af omdat het nog steeds niet duidelijk is waarom je überhaupt in het Cardano ecosysteem zou moeten stappen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*