Ripple neemt Fortress Trust over – en botst met SEC over XRP

Ripple (XRP) neemt FinTech Fortress Trust over om zijn portfolio van blockchainbedrijven uit te breiden. Maar juridisch blijft de situatie met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lastig, blijkt uit rechtbankdocumenten.

Ripple (XRP) is van plan om zijn gerechtelijke overwinning in de procedure met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eind september te vieren met een groot gemeenschapsfeest in New York. Dit maakte Ripple CEO Brad Garlinghouse bekend via X (voorheen Twitter). Hij verwijst naar de uitspraak van half juli, die XRP voorlopig vrijpleitte van vervolging door de SEC en Ripple een duwtje in de rug gaf.

Tijdens het evenement zal Garlinghouse naar verwachting ook het glas heffen op de overname van Fortress Trust, een Amerikaanse FinTech die zich richt op blockchaintechnologieën. In een persbericht dit weekend benadrukt Ripple het verkrijgen van belangrijke financiële bedrijfslicenties van de staat Nevada via Fortress Trust. In mei betaalde Ripple $ 250 miljoen voor de Zwitserse FinTech Metaco, waarbij opnieuw het afronden van de portefeuille als motivatie werd aangevoerd.

Maar terwijl Ripple hard werkt aan de uitbreiding van zijn kernactiviteiten met XRP als overbruggingsvaluta, denkt de machtige SEC er niet aan om werkeloos toe te kijken. In haar meest recente filing bij de rechtbank in New York heeft ze bevestigd dat ze in beroep zal gaan tegen XRP. Ripple wil dit voorkomen. Maar de SEC benadrukt opnieuw het allesoverheersende karakter van het juridische geschil over XRP, dat gevolgen zal hebben voor de regelgevende behandeling van andere cryptocurrencies. In feite is het geschil tussen de SEC en Ripple allang een precedent geworden voor de crypto-industrie en kan de SEC erop wijzen dat ze meer succes heeft gehad in andere rechtszaken dan in de XRP-zaak.

Conclusie: Ripple in feeststemming – maar de SEC bemoeit zich ermee

Een blik op de prijscurve van XRP laat zien dat de winst van 60 procent op de dag van de eerste rechterlijke uitspraak in juli al verleden tijd is. De euforie krijgt barsten omdat de juridische onzekerheden voor Ripple en XRP nog niet voorbij zijn. Maar de strategie van CEO Garlinghouse is nog steeds om overnames te doen voor Ripple die strategisch meer expertise, klanten en infrastructuur beloven. De nabije toekomst van Ripple moet in deze context worden gezien. Waarnemers verwachten dat de rechtszaken met de SEC voor Ripple en XRP op zijn vroegst midden tot eind 2024 zullen eindigen in de volgende vonnissen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*