Cardano (ADA) wil laag-2 netwerk ontwikkelen met cryptobeurs Kraken

De cryptobeurs Kraken is van plan om een eigen layer-2 netwerk op te zetten. Oprichter Charles Hoskinson heeft nu Cardano (ADA) als potentiële partner gepositioneerd. Het project is gemodelleerd naar Base van Coinbase.

De cryptobeurs Coinbase scoorde in augustus een succes met de lancering van Base als layer-2 netwerk. Met apps als friend.tech laat Base zien hoe zo’n blockchainspel snel gebruikers en kapitaal kan aantrekken. Tegen deze achtergrond is het plan van cryptobeurs Kraken om een eigen laag-2 netwerk te lanceren logisch. Base is gevestigd in het Ethereum (ETH) ecosysteem – en het besluitvormingsproces bij Kraken is nog gaande. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft nu zijn hoed in de ring gegooid bij X.

Hoskinson riep Jesse Powell op om hem rechtstreeks aan te schrijven. Powell is medeoprichter van Kraken. Cardano heeft de afgelopen maanden geleidelijk zijn sidechain-mogelijkheden verbeterd met upgrades zoals Valentine. Een samenwerking tussen Cardano en Kraken voor een layer-2 netwerk zou daarom technologisch relatief eenvoudig te implementeren zijn. Of Hoskinson succes zal hebben met zijn aanbod is een andere vraag.

Het gespecialiseerde portaal Coindesk meldt dat Kraken intern Polygon (MATIC), Matter Labs en de Nil Foundation overweegt als partners. Cardano wordt niet genoemd in dit rapport, dat gebaseerd is op bronnen bij Kraken. Hoskinson heeft daarentegen pogingen van Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE) om hen over te halen met Cardano te dokken al afgepoeierd.

Conclusie: Cardano en Kraken met een gezamenlijk layer-2 project?

Hoskinson is controversieel in de cryptoscene vanwege zijn vaak bruuske houding. Zijn aanbod met betrekking tot Cardano voor Kraken zou ook als arrogant gelezen kunnen worden. De gegevens van DeFiLlama bewijzen dat immers: Base van Coinbase presteert duidelijk beter dan het hele Cardano ecosysteem in termen van ingezet kapitaal en actieve gebruikers voor laag-2 oplossingen na slechts een paar maanden. Als Kraken de rekensom maakt, is dit een groot minpunt. Kraken zal namelijk waarschijnlijk op zoek zijn naar een partner die zoveel mogelijk gebruikers en dus kapitaal met zich meebrengt. Jesse Powell voor Kraken zwijgt – althans publiekelijk. Hij is waarschijnlijk blij dat er achter de schermen een competitie is begonnen om te zien wie Kraken’s Layer 2 partner wordt. Realistisch gezien is Cardano maar één kandidaat.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*