GROK token hype: toespeling op Elon Musk en kunstmatige intelligentie

In de cryptoscene is het GROK token het gesprek van de dag. De nieuwe cryptocurrency heeft zijn naam “geleend” van het Grok-project, dat wordt gesteund door Elon Musk voor X en draait om kunstmatige intelligentie.

In de zoektocht naar de volgende hot trend komen beleggers GROK tegenwoordig tegen. En vanaf hier is het belangrijk om goed op te letten. Want aan de ene kant is er de chatbot Grok, die Elon Musk in het weekend losliet op X. En dan is er een cryptocurrency met dezelfde naam, GROK, die tot nu toe vooral verhandeld wordt op gedecentraliseerde cryptobeurzen – maar inmiddels al een handelsvolume van meer dan 100 miljoen US dollar per dag heeft bereikt en sinds 7 november een stijging van meer dan 700 procent heeft laten zien. De GROK cryptocurrency is geclassificeerd als een meme coin en heeft niets direct te maken met Elon Musk’s Grok.

Maar de timing lijkt perfect te zijn geweest. Grok at X, gebaseerd op kunstmatige intelligentie, vermaakt gebruikers met ongecensureerde humor en verschilt daarmee van andere AI-oplossingen zoals ChatGPT. Op de website van GROK, de cryptocurrency, wordt een tweet van Elon Musk gepresenteerd als inspiratie. Dinsdagavond zorgden geruchten dat de ontwikkelaars van GROK de schatkist hadden geplunderd voor opschudding, maar dit bleek blijkbaar nep te zijn. Eén ding is duidelijk: de twee Grok vormen een combinatie op crypto Twitter die grote aantrekkingskracht heeft. Wat wel zeker is, is dat de ontwikkelaars van GROK in het verleden al eens een scam token hebben gelanceerd. ZachXBT heeft dit uitgelegd op X.

Ondertussen herinneren waarnemers zich PEPE of tier coins, die in 2023 furore maakten. Elon Musk daarentegen heeft Dogecoin jaren geleden al aangeprezen als geliefde meme munt, waardoor DOGE de absolute nummer één in deze sector is. Voor zover bekend heeft de excentrieke Musk nog geen commentaar gegeven op de GROK cryptocurrency.

Conclusie: GROK – here to stay?

Als je als belegger nu denkt “GROK, die moet ik hebben” – denk dan ook aan de risico’s. GROK is een volledig normaal ERC-20 token dat iedereen in een paar minuten en met weinig geld had kunnen lanceren. De Grok op X is een heel ander project en heeft (tot nu toe) niets met crypto te maken. Het is goed mogelijk dat de hype rond beide groks snel zal afnemen – en dat er weinig of niets overblijft van de theoretische winsten en voordelen. Maar GROK heeft zeker een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van meme coins.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*