Julian Hosp: Cake medeoprichter U-Zyn Chua dreigt met rechtszaak – projecten floppen

De Cake Group van oprichters Julian Hosp en U-Zyn Chua schrapt opnieuw banen. U-Zyn voelt zich genegeerd en dreigt Hosp aan te klagen. DeFiChain (DFI) en DUSD staan ook diep in het rood.

Crypto beroemdheid Julian Hosp’s bedrijven zitten in de problemen: Bij de Cake Group, opgericht door hem en U-Zyn Chua, moet 30 procent van de werknemers weg. Dit werd voor het eerst gemeld door het vakblad “Tech in Asia“. Wat vooral verrassend is, is dat de Cake Group eerder dit jaar blijkbaar al massaal had gesneden in het personeelsbestand. Hosp ontkende toen details en beloofde nieuwe aanwervingen. De Cake Group bevindt zich nu echter in een gevaarlijke situatie wat betreft mankracht – want zelfs medeoprichter U-Zyn Chua spreekt Hosp’s personeelsbeslissingen publiekelijk tegen op X.

De technisch directeur U-Zyn schrijft dat de meerderheid van de getroffen programmeurs en ontwikkelaars “essentieel” zijn voor de vooruitgang van “ons bedrijf”. De kloof tussen de oprichters van Cake Group, Julian Hosp en U-Zyn, gaat echter nog dieper. In een interne e-mail benadrukte U-Zyn dat ingrijpende beslissingen zoals het schrappen van banen moeten worden genomen door de Raad van Bestuur. CTO U-Zyn voelt zich daarom verraden door Julian Hosp en heeft gedreigd met juridische stappen. Hosp daarentegen vindt dat hij als CEO bevoegd is om beslissingen te nemen. De personeelskosten moeten met 50 procent omlaag. Het komt erop neer dat er nu nog 122 mensen in dienst zijn van de Cake Group.

Hosp’s DeFiChain (DFI) en DUSD op all-time dieptepunten

Dit zal waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor de “grote” projecten van Julian Hosp, die adverteren met “Decentralised Finance” (DeFi). Ten eerste is er het DeFiChain (DFI) token, dat momenteel op een nieuw dieptepunt ten opzichte van Bitcoin (BTC) wordt verhandeld. En dan is er nog de bijbehorende vermeende stablecoin DUSD (Decentralised USD), waarvan de prijscurve is gekelderd naar een historisch dieptepunt van USD 0,15. Als stablecoin zou DUSD altijd USD 1 waard moeten zijn – maar iedereen die DUSD wil inwisselen moet nu minstens 30 procent aan kosten aftrekken van de 15 cent. DeFiChain en DUSD worden beheerd door een dochteronderneming van de Cake Group en U-Zyn is ook aan boord.

De samenwerking tussen Hosp en U-Zyn werd voor het laatst opgemerkt in een project voor Bitcoin Ordinals. We rapporteerden voor het laatst in detail over de neerwaartse trend van DeFiChain in juni, en sindsdien is het nog erger geworden. De daling van DUSD werd in de zomer van 2022 al uitgelegd in ons archief en heeft zich sindsdien voortgezet.

Conclusie: Hosp krijgt ruzie met medeoprichter – projecten tuimelen de afgrond in

Julian Hosp is een eeuwig stralende zonnige jongen – maar zijn geschiedenis als ondernemer wordt gekenmerkt door faillissementen. We herinneren ons TenX en Lyoness hier. Respect is op zijn plaats voor onze collega’s van “Tech in Asia”, die zich ook niet laten verblinden door Julian Hosp’s constante stroom van nieuwe reclameboodschappen, maar juist diep graven. In onze ogen zou er een cryptowonder nodig zijn voor Cake Group, DeFiChain en DUSD om er weer bovenop te komen. Maar nu zijn de specialisten weg – wat een dringende waarschuwing zou moeten zijn voor beleggers.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*