Solana (SOL) zet rally voort – 180 procent maandwinst en hoogste jaarresultaat

Solana (SOL) heeft de gunst van beleggers herwonnen. De populaire altcoin is de afgelopen 30 dagen met maar liefst 180 procent gestegen. Er zijn verschillende redenen voor het momentum van Solana.

Solana (SOL) is goed op dreef: een blik op de prijscurve laat zien dat de afgelopen maand bijna elke dag een nieuw hoogtepunt voor het jaar werd bereikt, met een winst van maar liefst 180 procent in de afgelopen 30 dagen. Solana wordt momenteel verhandeld op ongeveer 67 USD, het hoogste niveau sinds mei 2022. Maar wacht eens even: was er niet iets mis met Solana?

SOL, de voormalige shooting star onder de jongere cryptocurrencies, daalde sterk in november 2022 toen FTX en haar dochterondernemingen een jaar geleden faillissement moesten aanvragen. FTX-oprichter Sam-Bankman Fried was een prominente aanhanger van Solana en zou ongeveer 1 miljard dollar in SOL hebben geïnvesteerd. Sinds het faillissement van FTX doen er dan ook angsten de ronde. Ten eerste maakten experts zich zorgen of er wel voldoende fondsen beschikbaar zouden blijven voor de verdere ontwikkeling van het Solana ecosysteem. En ten tweede was het lange tijd onduidelijk wat er zou gebeuren met de Solana activa die overbleven in de failliete boedel van FTX.

Inmiddels is Sam Bankman-Fried schuldig bevonden voor een jury in New York en zijn de curatoren van FTX de zaak financieel aan het afwikkelen. De gevreesde massale verkoop van Solana is uitgebleven; de analyse van SpotOnChain is te vinden op X. Volgens deze analyse zijn er de afgelopen weken bijna 7 miljoen SOL’s van FTX’s Solana holdings verkocht voor in totaal ongeveer 280 miljoen USD. Hoewel er waarschijnlijk nog vele miljoenen Solana’s bij FTX liggen opgeslagen, zijn ze “tijdsgebonden” en kunnen ze alleen geleidelijk op de markt worden gebracht. Een grote bundel van 7,5 miljoen SOL’s is volgens de berichten pas in maart 2025 weer te koop.

Conclusie: Solana is aan het pompen – zet de rally door?

In principe heeft Solana nu de opwaartse trend gevolgd van de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (BTC), die ook weer op het niveau van mei 2022 handelt, zij het met een kleine vertraging. Het FTX faillissement lijkt dus voorlopig voorbij voor Solana. De verklaring van Cathie Wood, CEO van Ark Invest, een van de grootste Amerikaanse vermogensbeheerders, trok veel aandacht. “Ethereum was sneller en goedkoper dan Bitcoin,” zei Wood met betrekking tot transactiekosten en snelheid. “Solana is nog sneller en kostenefficiënter dan Ethereum.” In onze Solana analyse van begin november keken we naar het oplevende verhaal van SOL als de “Ethereum killer” en naar andere redenen voor de opleving. Het lijkt erop dat Solana inderdaad een comeback maakt.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*