Cardano Summit: Charles Hoskinson verspreidt optimisme

Op de grote virtuele Cardano (ADA) conferentie zijn verschillende toekomstplannen aangekondigd. Oprichter Charles Hoskinson is optimistisch.

In het weekend kwamen ontwikkelaars, investeerders en fans van Cardano (ADA) virtueel samen om de vooruitzichten van de op twee na meest waardevolle cryptocurrency naar marktkapitalisatie te bespreken op een conferentie. Cardano-oprichter Charles Hoskinson had tijdens zijn openingstoespraak ook enkele concrete aankondigingen te doen. Input Output, het bedrijf achter Cardano, is een samenwerking aangegaan met Dish, een marktleider op het gebied van satelliet-tv en de bijbehorende infrastructuur. De precieze inhoud bleef bij de presentatie¬†vaag, maar onderwerpen als digitale identiteit en klantenbindingsprogramma’s staan op de agenda.

Cardano presenteerde ook een samenwerking in de robotica-sector, waar het ecosysteem moet zorgen voor veiligheid en capaciteiten voor kunstmatige intelligentie. De robots, Grace genaamd, zijn ontworpen voor gebruik in de gezondheidszorg. Vanuit praktisch oogpunt kreeg de aankondiging van een DApp-winkel voor Cardano veel aandacht.

Cardano vergelijkt zichzelf met Apple

Charles Hoskinson heeft werkelijk niet gespaard voor pathos en stelt voor Cardano te vergelijken met Apple. Het kleine maar subtiele verschil was dat terwijl Apple afhankelijk was van Steve Jobs, de geconcentreerde gemeenschap van Cardano verantwoordelijk was voor innovaties. Hoskinson zei dat hij zichzelf in de toekomst niet per se in een leidende rol bij Cardano ziet. Maar de markt reageerde voorzichtig op de geest van optimisme die door Hoskinson en Input Output werd verspreid; de prijscurve van ADA bleef tijdens de conferentie vlak rond 2,30 US-dollar en dus ver verwijderd van all-time highs boven 3,00 US-dollar.

Een reden voor het gebrek aan enthousiasme onder beleggers is waarschijnlijk dat de Cardano-conferentie ook niet in staat was om de twijfels weg te nemen over de praktische geschiktheid van de upgrade Alonzo, die pas twee weken geleden werd vrijgegeven. Alonzo heeft wel smart contracts in het Cardano ecosysteem gebracht, maar deze lijken tot nu toe niet geschikt om het DeFi groeigebied aantrekkelijk te maken voor ADA.

Sommige waarnemers stoorden zich ook aan de computergeanimeerde omgeving van de virtuele vergadering, die de deelnemers afbeeldde als avatars die leken op Teletubbies en hen door de natuur liet ploeteren. Het valt nog te bezien of zo’n speelse zelfportrettering aan Cardano’s hoge eisen voldoet.

Conclusie: ADA mist overtuigende use cases

Binnen de Cardano-bel hoort men de kritiek niet graag – maar daarbuiten worden de twijfels steeds duidelijker geuit. Input Output, de Cardano Foundation en Charles Hoskinson vieren zichzelf en het ADA ecosysteem opnieuw op een grote manier. Maar de enscenering kan niet verhullen dat overtuigende use cases voor ADA nog steeds ontbreken. Om deze steeds weer naar de toekomst te verschuiven, is veel geduld en vertrouwen van de investeerders in Cardano nodig.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*