Chainlink (LINK): Ex-hoofd van Google Eric Schmidt wordt strategisch adviseur

Chainlink (LINK) heeft een spectaculaire benoeming aangekondigd: Eric Schmidt, een strategisch adviseur die Google meer dan een decennium leidde, is aangenomen. Nu brengt hij zijn expertise naar Chainlink.

Chainlink (LINK) is niet meer weg te denken uit de crypto-industrie. Het project is de standaard geworden als het gaat om het omzetten van externe gegevens in blockchain-formaten, die op hun beurt kunnen worden ingevoerd in slimme contracten. De bloeiende DeFi divisie, bijvoorbeeld, kan nauwelijks zonder de diensten van Chainlink. Een zwaargewicht in de IT-industrie gaat Chainlink nu helpen om de zakelijke relaties met bedrijven en organisaties uit traditionele industrieën te versterken. Chainlink kondigde in een persbericht aan dat het Eric Schmidt heeft binnengehaald als strategisch adviseur. De 66-jarige Schmidt was vanaf 2001 ruim tien jaar CEO bij Google en wordt gerekend tot de 100 rijkste mensen ter wereld.

Zelf beschrijft hij Chainlink als het “geheime ingrediënt” om het potentieel van slimme contracten te ontsluiten en een revolutie teweeg te brengen in de maatschappij en het bedrijfsleven. Schmidt kijkt uit naar het creëren van een wereld gebaseerd op waarheid met het Chainlink team. Hiermee bedoelt hij de onkreukbaarheid van de gegevens die Chainlink klaarmaakt voor blockchains. Tegelijkertijd ziet Schmidt nog veel uitdagingen in het verbinden van blockchains met de echte wereld. Zijn contacten met grote bedrijven als Google en Apple zouden hier voor Chainlink veel deuren kunnen openen; Schmidt heeft naast zijn functies bij Google ook zitting in raden van commissarissen.

Mede-oprichter Sergey Nazarov verwelkomde de prominente nieuwkomer namens Chainlink. Schmidt’s ervaring in het globaal en innovatief vooruit denken in software zal van doorslaggevende hulp zijn voor Chainlink. Nazarov benadrukt eerlijke omgang met externe ontwikkelaars en grote transparantie als bedrijfsdoelstellingen. Chainlink verwijst ook naar bestaande samenwerkingsverbanden met Deutsche Telekom, Swisscom en anderen als knooppuntexploitanten. Er zijn hier dus al partnerschappen, maar die zijn meer van technologische aard en omvatten nog geen inhoud. Het Amerikaanse persbureau AP, bijvoorbeeld, wil in de toekomst de juistheid van haar berichtgeving garanderen door – waar mogelijk – automatisch feiten te cross-checken met gegevens uit Chainlink.

Conclusie: Personeelscoup voor Chainlink met Eric Schmidt

Sinds de aankondiging van Eric Schmidt’s benoeming tot Chainlink, heeft LINK een stijging van ongeveer 10 procent laten optekenen in een stagnerende algemene markt. Investeerders zien Schmidt als strategisch adviseur bij Chainlink als een positief teken van consequente verdere ontwikkeling. Of de lof vooraf terecht is, moet nu in de komende maanden blijken. Want wat nodig is, is niet een ontbijtdirecteur als Schmidt, maar een figuur die nieuwe samenwerkingsverbanden opbouwt en deze slim te gelde maakt. Tenminste in theorie, Chainlink is nu ideaal gepositioneerd voor dit met Schmidt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*