Tezos (XTZ) met koerssprong – Ubisoft met Game NFTs

De computerspelgigant Ubisoft zal in de toekomst NFT’s in zijn spellen inbouwen en zal daarbij een beroep doen op de technologie van Tezos. Dit nieuws veroorzaakte een tijdelijke prijssprong van bijna 40 procent voor XTZ.

In het midden van de week zag Tezos (XTZ) zijn prijs stijgen van iets minder dan 4 US dollar naar ongeveer 5,50 US dollar, met een tijdelijke winst van bijna 40 procent. In een stagnerende algemene markt van Bitcoin en Co. was de positieve uitschieter van Tezos bijzonder duidelijk. Achter de positieve impuls zat een aankondiging van de spelproducent Ubisoft. Het wereldbedrijf wil het thema van de NFT’s in zijn games aan de orde stellen en lanceert daarvoor Ubisoft Quartz. Dit platform gaat vandaag, donderdag, live en zal gebaseerd zijn op de Tezos blockchain, aldus een persbericht.

NFT’s (Non-fungible Tokens) zijn unieke tokens die niet kunnen worden gewijzigd. Zij zijn bijvoorbeeld geschikt om kunst voor te stellen en eigendom te documenteren. Ubisoft heeft dit principe ook overgenomen en gebruikt Tezos NFT’s om exclusieve uitrusting op een fraudebestendige manier aan individuele spelers toe te wijzen. De voorwerpen kunnen vervolgens worden opgeslagen of verhandeld op Ubisoft Quartz. De eerste NFT’s zijn voor de actie shooter Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint. In verschillende airdrops zullen Ubisoft Tezos NFT’s worden uitgedeeld aan geregistreerde gamers, en andere games zullen volgen.

Een woordvoerder van Ubisoft legde uit dat ze Tezos als partner kozen omdat dit ecosysteem bijzonder energie-efficiënt is. Ubisoft was al verbonden met Tezos als de operator van een node. Tezos heeft op zijn beurt al de aandacht getrokken in de NFT-sector door een partnerschap met het Formule 1-raceteam Red Bull Racing, waar het marktaandeel aan het winnen is. Met Ubisoft als nieuwe referentieklant krijgt Tezos niet alleen een imago, maar krijgen deelnemers aan Ubisoft Quartz ook automatisch een XTZ Wallet.

Conclusie: NFT’s veroveren de gamewereld – Tezos en Ubisoft wijzen de weg

Game tokens zoals Axie Infinity (AXS) en gerelateerde metaverse tokens zoals Decentraland (MANA) of The Sandbox (SAND) behoren tot de winnaars van het cryptojaar 2021. Ook NFT’s spelen daar vaak een ondersteunende rol. Het partnerschap tussen Ubisoft en Tezos verschilt in die zin dat een producent van klassieke games de krachten bundelt met een cryptoproject, wat het bereik aanzienlijk zou kunnen vergroten. Ook van andere producenten van videospelletjes, zoals Electronic Arts, is bekend dat zij plannen hebben om NFT’s in hun spelletjes te integreren. Het blijft spannend om te zien hoe de spelers de nieuwe mogelijkheden aanvaarden en welke secundaire markten zich ontwikkelen. Tezos, althans, kan nu claimen hier een pionier te zijn met Ubisoft.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*