Chainlink (LINK) met grote update en nieuwe mogelijkheden

Chainlink heeft de OCR (Off-Chain Reporting) update uitgebracht, die nieuwe gegevensbronnen kan ontsluiten en in het algemeen de performance verhoogt. Het maakt Chainlink ook betaalbaarder voor gebruikers.

Net als andere DeFi projecten in het Ethereum ecosysteem, heeft Chainlink (LINK) in toenemende mate gekreund onder de hoge transactiekosten (gas fees) die gemaakt worden bij het verzamelen van gegevens en het injecteren daarvan in de blockchain van ETH. Met de gisteren gelanceerde Off-Chain Reporting (OCR) update, is dit probleem door Chainlink grotendeels opgelost. Dat komt omdat het concept achter OCR is om gegevens waar mogelijk eerst extern te verzamelen en ze dan in grote pakketten naar de blockchain te brengen. Chainlink vergelijkt de aanpak in een blog post met goederenorders die vroeger individueel werden verzonden en nu in grotere eenheden worden geleverd. OCR zal naar verluidt tot 90 procent kostenbesparing opleveren voor Chainlink-klanten.

Bovendien zal OCR het mogelijk maken om veel meer verschillende soorten data te verpakken in zogenaamde oracles dan voorheen mogelijk was bij Chainlink, zegt oprichter Sergey Nazarov in een interview. De ongeveer 300 projecten die tot nu toe Chainlink gebruiken, gebruiken allemaal prijsfeeds, d.w.z. prijzen van cryptocurrencies in real time. Met OCR, richt Chainlink zich nu ook op gebieden zoals verzekeringen, weergegevens en online gaming. Op het gebied van bewijs van reserve, waar Chainlink automatisch de reserves van stablecoins controleert, zal OCR ook pluspunten opleveren. Een andere opwindende aanpak is het gebruik van OCR om op goedkope wijze willekeurige getallen te controleren om na te gaan of zij werkelijk willekeurig zijn gegenereerd of misschien gemanipuleerd. Er is ongeveer een jaar gewerkt aan OCR en Nazarov ziet het als het grootste wat er bij Chainlink is gebeurd sinds de lancering van het mainnet in mei 2019.

Chainlink groeit – LINK voordelen

Nazarov gaat ook verder met het noemen van grote namen die nu samenwerken met Chainlink. Het Amerikaanse persbureau AP zal informatie leveren voor Chainlink Oracles en Google’s blockchain search zal verbonden worden met Chainlink. Bruggen naar de blockchains van Polkadot (DOT) en Tezos (XTZ) staan ook op de lijst van veelbelovende ondernemingen.

In deze omgeving blijft LINK uitstekend presteren als een native token bij Chainlink. In de nazomer van 2020 maakte LINK furore met recordbrekende ontwikkelingen. In die tijd was de prijs van 10 US dollar reden tot blijdschap. Nu wordt LINK verhandeld tegen een goede 27 US dollar en in februari overschreed het zelfs het niveau van 35 US dollar. Met de groeiende afdeling DeFi achter zich en nieuwe toepassingsgebieden in het verschiet, lijken Chainlink en LINK goede vooruitzichten te hebben. Overigens is één van de partners van Chainlink Deutsche Telekom, die zeer tevreden is over haar betrokkenheid aldaar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*