Coinbase onthult financiën voorafgaand aan beursgang – sterke groei

Coinbase gaat naar verwachting in de eerste helft van 2021 naar de beurs, en nu heeft de cryptobeurs bedrijfscijfers vrijgegeven die daarbij horen. Deze laten een snelle groei zien en stimuleren de pre-IPO handel in Coinbase aandelen.

Sinds half december 2020 is bekend dat de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zelf mikt op de beursvloer. De hype hieromheen gaat gepaard met vragen over hoeveel Coinbase waard zou kunnen zijn op een traditionele beurs. 77 miljard is één cijfer voor de waardering van Coinbase, gebaseerd op private upfront trading. Inmiddels is Coinbase via de publieke pre-trade op FTX gewaardeerd op meer dan 100 miljard en de optimistische vooruitzichten hebben nu verdere brandstof gevonden via officiële cijfers.

Coinbase sluit 2020 stralend af

Dat komt omdat Coinbase voor het eerst genuanceerde inzichten in zijn financiën heeft gegeven in een verplichte indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Volgens de verklaring boekte Coinbase voor 2020 een winst van 322 miljoen dollar, waarmee een verlies van 30 miljoen dollar uit 2019 gemakkelijk werd goedgemaakt. De handelsinkomsten van Coinbase zijn eind 2020 letterlijk geëxplodeerd en kwamen in het laatste kwartaal uit op meer dan 75 miljard dollar. Het is ook duidelijk dat Coinbase steeds minder afhankelijk wordt van particuliere klanten en dat het institutionele zakelijke klantensegment al verantwoordelijk is voor meer dan 50 procent van de inkomsten. In absolute cijfers spreekt Coinbase momenteel van zo’n 43 miljoen particuliere klanten, 7.000 instellingen en 115.000 samenwerkingspartners in meer dan 100 landen wereldwijd. Het aantal actieve klanten was van eind 2019 tot eind 2020 bijna verdrievoudigd.

Op FTX schoot de richtprijs per aandeel Coinbase omhoog naar meer dan $400 na het nieuws, en in de besloten pre-market handel wordt gezegd dat de prijs net boven de $300 ligt. De trend suggereert dat de beursgang van Coinbase op veel belangstelling zal kunnen rekenen, en de cijfers en details die nu bekend zijn, waren beter dan verwacht. Coinbase zelf houdt zich grotendeels op de vlakte en kondigt momenteel alleen via een blogpost aan dat het een beursnotering wil onder de afkorting “COIN” als tickersymbool.

Conclusie: de beursgang van Coinbase heeft ook een symbolisch karakter

Coinbase heeft een “directe notering” voor ogen, waarbij wordt afgezien van de uitgifte van nieuwe aandelen en een prijsvormingsproces vooraf. Coinbase’s huiswerk lijkt nu gedaan te zijn en het zou heel snel kunnen gaan met “COIN” dat op de Nasdaq ticker verschijnt. Naar alle waarschijnlijkheid zal Coinbase veel meer zijn dan een zogenaamde unicorn met een waardering van meer dan $ 1 miljard wanneer het zijn beursdebuut maakt. Integendeel, het wordt duidelijk dat Coinbase in eerste instantie zelfs de grens van 100 miljard US dollar zou kunnen kraken, veel meer dan grote klassieke beurzen zoals de Deutsche Börse hebben. Niet te onderschatten voor u als belegger zijn mogelijke effecten op de koersen van Bitcoin en Co. wanneer Coinbase naar de beurs gaat: Onderlinge verbanden komen daar tot uiting in de regelgevende en institutionele erkenning van de klassieke financiële markten ten opzichte van de crypto-industrie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*