Zat Craig Wright achter de Mt. Gox hack?

De door schandalen geplaagde Craig Wright zet Bitcoin-ontwikkelaars onder druk met een argument dat zou suggereren dat Wright verantwoordelijk was voor de spectaculaire hack bij Mt. Gox. Miljoenen staan op het spel.

Craig Wright is weer roemloos nieuws aan het maken. Zijn leugens om te beweren dat hij Bitcoin heeft uitgevonden en de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto was, zijn breed uitgemeten. Zijn juridische manoeuvres om critici het zwijgen op te leggen zijn ook breed uitgemeten, onder meer als gevolg van de verwijdering van Bitcoin SV (BSV) van de belangrijkste handelsplatformen. Nu scoort Craig Wright het volgende eigen doelpunt en maakt hij zichzelf belachelijk met een verhaal over Bitcoin (BTC) dat zogenaamd aan hem te danken is.

Wright laat zijn advocaten brieven sturen naar gerespecteerde Bitcoin-ontwikkelaars, zo maakte WhalePanda bekend via Twitter. Volgens de brieven zijn Wrights wachtwoorden begin februari door hackers gestolen, waardoor hij toegang kreeg tot Bitcoin die hij als waarnemer voor zijn bedrijf Tulip Trading Ltd beheerde. (TTL). En het wordt nog erger: de bijna 80.000 BTC die Wright opeist zouden opgeslagen zijn op een adres waarnaar de buit van de Mt. Gox hack werd overgemaakt. Dit was waarschijnlijk de grootste Bitcoin-hack in de geschiedenis, er is zelfs een tv-documentaire over gemaakt en de zaak is nooit helemaal opgelost. Dus impliciet zegt Wright dat hij verantwoordelijk is voor de hack bij Mt. Gox, waarbij hij zelfs de spot drijft met voormalig Mt. Gox CEO Mark Karpeles.

Craig Wright wordt een haatdragend figuur

Helaas is het nieuwe verhaal van Craig Wright niet uitsluitend amusant. Want hij opent een ander blik met wormen: Volgens zijn idee moeten de Bitcoin-ontwikkelaars namelijk zijn vermeende fortuin met alle mogelijke middelen herstellen, als dat nodig is. Dit zou ook een harde vork van Bitcoin inhouden om transfers terug te draaien. Of dat überhaupt technisch haalbaar is, is meer dan de vraag. Maar het komt er nu op neer dat vooraanstaande Bitcoin-ontwikkelaars tijd en geld moeten besteden aan juridische gevechten met Wright over zaken waar zij op zich niets mee te maken hebben en die volledig in strijd zijn met het concept van Bitcoin als gedecentraliseerde digitale munt.

Onthoud als belegger: overal waar de naam Craig Wright opduikt in de crypto-industrie, kun je hem maar beter een brede ligplaats geven. Niet alleen heeft de man zijn geloofwaardigheid volledig verloren, maar hij schijnt ook steeds meer kwaadaardige plannen te ontwikkelen die meer dan alleen maar narigheid kunnen brengen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*