Dat is waarom Cardano (ADA) blijft pompen, zelfs wanneer Bitcoin en Co verzwakken

De prijscurve van Cardano (ADA) zet zijn spectaculaire uptrend voort – ook al verloor de algemene markt (geleid door Bitcoin) vorige week zichtbaar. Wat tilt Cardano op dit moment op?

Cardano (ADA) is 20 procent gestegen in de afgelopen 7 dagen, ongeveer 600 procent gestegen tot nu toe, en een duizelingwekkende 2.630 procent in de afgelopen 12 maanden. Dit alleen al onderscheidt Cardano van het gros van andere cryptocurrencies in termen van koersprestaties, en laat zelfs Bitcoin (BTC) achter zich.

Het meest opvallende is dat toen Bitcoin en andere toonaangevende altcoins zoals Ethereum (ETH) vorige week gemiddeld 20 procent in waarde verloren, Cardano de trend tegenhield. Met een prijs van $ 1,24 per ADA en een market cap van iets meer dan $ 40 miljard, bevindt Cardano zich nu op de derde plaats van de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. Volgens deskundigen zijn er twee belangrijke redenen waarom het verschijnsel in ADA momenteel is losgekoppeld van de ontwikkelingen op de algemene markt:

1. vandaag, 1 maart, zal Cardano’s grote upgrade Mary worden geüpload naar het mainnet. Dit zal ADA’s ecosysteem voor DeFi belangrijke functionaliteiten geven zoals smart contracts, aangepaste tokens en ook Non-Fungible Tokens (NFT). De timing is passend, want bij Ethereum (ETH) bederven hoge transactiekosten (gas fees) nu de pret van DeFi voor velen.

2. In Dubai kondigde crypto-investeringsfonds D7 Ventures in het weekend aan dat het bitcoin uit zijn holdings zou verkopen voor 750 miljoen dollar. Volgens het persbericht zal het geld dan gaan naar Cardano (ADA) en Polkadot (DOT). D7 Ventures ziet deze altcoins als de voorlopers van Web 3.0, en dus met aanzienlijk grotere winstvooruitzichten dan Bitcoin (BTC). Er moet echter worden opgemerkt: deze steun wordt niet weerspiegeld in de prijs van Polkadot en dus is de impact ervan op Cardano op zijn minst betwistbaar.

Conclusie: gaat de stijgende prijs van ADA door?

Of beleggers dergelijk technologisch nieuws als de Mary-upgrade van Cardano altijd van tevoren in hun beslissingen inprijzen, is moeilijk te beoordelen. Kort voor de daad van Maria op ADA zullen toonaangevende crypto exchanges de handel in Cardano vanavond tijdelijk opschorten.

Overigens, de andere grote winnaar van de afgelopen weken is Dogecoin (DOGE). Hier waren een paar tweets van Tesla CEO Elon Musk en andere beroemdheden, evenals gefluister bij Wallstreetbets, genoeg om DOGE bijna 1.000 procent omhoog te sturen sinds het begin van het jaar – zonder enige technologische innovatie.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*