Chainlink, Uniswap en Co: DeFi tokens diep in het rood met bitcoin

Het Pinksterweekend bracht prijsdalingen in de cryptomarkt. Deskundigen opgelet: Terwijl Bitcoin (BTC) naar negatief terrein gleed, faalden grote DeFi tokens zoals Chainlink en Uniswap om de trend te keren.

Op Pinksterzondag naderde de prijscurve van Bitcoin (BTC) bij vlagen onheilspellend de psychologische grens van 30.000 dollar. Bitcoin daalde in slechts 24 uur tijd met 14 procent, terwijl de op één na belangrijkste cryptocurrency Ethereum (ETH) zelfs met 16 procent daalde. Grote gecentraliseerde cryptobeurzen zoals Coinbase, Binance en Kraken worstelden met technische mankementen in de situatie. Sommige experts geloofden dat deze incidenten positieve aandacht zouden brengen voor gedecentraliseerde cryptobeurzen zoals Uniswap. Dit komt omdat deFi platformen functioneerden zonder beperkingen, zelfs toen er paniek uitbrak op de cryptomarkten.

Maar de hoop dat de DeFi-divisie zich zou loskoppelen van de prijsdaling van Bitcoin werd niet bewaarheid. Integendeel, Uniswap (UNI) daalde 25 procent, Chainlink (LINK) was 24 procent lager, AAVE was ook 24 procent lager, en Maker (MKR) was 19 procent lager. Dit bewijst het: DeFi is niet zo immuun voor door Bitcoin geïnitieerde trends als optimisten vermoeden.

Blijven de prijscorrecties in de cryptomarkt aanhouden?

Vandaag, dinsdag, is de kijk op de grafieken al weer positiever. De vrije val van Bitcoin is afgewend, met BTC die rond de 39.000 dollar handelt. In het kielzog van Bitcoin hebben de belangrijkste DeFi tokens ook hun verliezen goedgemaakt. BTC spartelde toen verschillende stukken negatief nieuws zich tegelijk opstapelden. Eerst waren het Tesla en CEO Elon Musk die publiekelijk hun eerdere enthousiasme voor Bitcoin introkken. Vervolgens kwam er nieuws uit China, volgens welke de leiding daar vastberadener dan voorheen wil optreden tegen speculatie met crypto-activa en tegen Bitcoin-mining.

Aan de andere kant kunnen de momenteel sterk fluctuerende prijscurves van alle belangrijke cryptocurrencies ook worden geïnterpreteerd als een fase van correctie. Op korte termijn denkende marktdeelnemers hebben Bitcoin en Co. van de hand gedaan en nu nemen overtuigde en op lange termijn denkende beleggers weer het voortouw, zo luidt de optimistische these. Een uittocht van Bitcoin-mijnwerkers uit China zal ertoe bijdragen dat in de toekomst meer energie voor BTC uit duurzame bronnen komt, zo luidt een ander argument.

Conclusie: nerveus sentiment op de cryptomarkten

Wanneer de prijscurve van Bitcoin meerdere dagen achter elkaar 10 procent of meer schommelt, is het weer achtbaansseizoen. Beleggers van het eerste uur kennen dergelijke zeer volatiele periodes in Bitcoin en Co. al uit het verleden. Maar zelfs zij zullen gespannen toekijken om te zien of de cryptomarkt zichzelf nu echt inhaalt. Want de afgelopen dagen hebben één ding heel duidelijk gemaakt: op dit moment zijn nieuws en hints over Bitcoin genoeg om de algehele markt voor cryptocurrencies nerveus tot paniekerig te maken. De komende dagen en weken zullen uitwijzen of de alom gehoopte stabilisatie intreedt en een opwaartse trend mogelijk wordt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*