Coinbase CEO: Securities and Exchange Commission SEC eiste om activiteiten terug te brengen tot Bitcoin (BTC)

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase is door de Securities and Exchange Commission (SEC) gesommeerd om alle cryptocurrencies behalve Bitcoin (BTC) te laten vallen, aldus CEO Brian Armstrong. Nu treffen ze elkaar in de rechtszaal.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde begin juni cryptobeurzen Coinbase en Binance aan, waarmee ze ook haar harde houding tegen de industrie bevestigde. De kern van de strategie van de SEC is de stelling dat de overgrote meerderheid van de cryptocurrencies zogenaamde “effecten” zijn en daarom onderhevig zijn aan regulering. In een interview met de Financial Times legde Brian Armstrong, CEO van Coinbase, uit hoe radicaal de SEC haar standpunt interpreteert. Al voor de formele aanklacht waren er gesprekken tussen de SEC en Coinbase. Volgens Armstrong hadden vertegenwoordigers van de autoriteiten geëist dat Coinbase zou stoppen met de handel in alle cryptocurrencies behalve Bitcoin (BTC) om een rechtszaak af te wenden.

Het is bekend dat SEC-chef Gary Gensler alleen voorstander is van regelgevende vrijheid voor Bitcoin als de moeder van alle cryptocurrencies. Armstrong analyseert dat de eisen van de SEC het “einde van de crypto-industrie in de VS” zouden hebben betekend. Daarom had hij geen andere keuze dan de zaak voor de rechter te brengen. In de rechtszaak tegen Coinbase noemde de SEC 13 cryptocurrencies waarvan de handel illegaal is omdat ze effecten zouden moeten zijn. Onder de genoemde altcoins bevinden zich zelfs twee zwaargewichten, Cardano (ADA) en Solana (SOL), die tot de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies ter wereld behoren. De teams van Cardano en Solana vechten de classificatie van de SEC aan.

In de zaak tegen Ripple (XRP) verloor de SEC onlangs terrein en slaagde er niet in de rechtbank ervan te overtuigen dat de handel in XRP op secundaire markten illegaal was. Hier wil de SEC blijkbaar in beroep gaan. In het geval van Coinbase vs. SEC hoopt de cryptobeurs op een snelle rechtszaak.

Conclusie: SEC met star negatief standpunt over cryptocurrencies

De SEC heeft de zaak Coinbase niet ontkend tegenover de Financial Times, maar beweert dat er geen officieel verzoek is geweest om cryptocurrencies van de lijst te schrappen. We hebben hier een lijst van de meer dan 50 altcoins die de SEC al als “effecten” aanmerkt. Wat duidelijk wordt uit de scherpe conflicten tussen de SEC en de crypto-industrie is dat minnelijke schikkingen buiten bereik zijn en dat er nu een beroep wordt gedaan op de rechtbanken.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*