Coinbase is van plan cryptofutures aan te bieden, volgens mediabericht

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase wil zijn internationale activiteiten versterken, inclusief het bouwen van een platform om cryptofutures in het buitenland te verhandelen, aldus een mediabericht.

Frustratie verspreidt zich bij de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase over onduidelijke regulering van de industrie in eigen land, waarbij CEO Brian Armstrong steeds vaker zijn woede uit via Twitter. Tegelijkertijd kondigde Coinbase onlangs een plan aan om zich in maart, april en mei te richten op internationale expansie. Daarbij werden met name locaties als Singapore, Londen of Dubai en Abu Dhabi genoemd, die vanwege de transparante en praktische wetgeving aantrekkelijk worden geacht voor Bitcoin en Co. Nu meldt het vakblad “The Block” exclusief dat Coinbase ook de markt voor cryptofutures wil betreden.

Het citeert twee bij het project betrokken bronnen en zegt dat Coinbase zijn nieuwe platform voor Bitcoin-futures en andere derivaten in het buitenland zal vestigen, vermoedelijk om problemen met Amerikaanse regelgevers te vermijden. Coinbase zelf ontkende het rapport niet en verwees naar zijn algemene plannen voor het voorjaar om zijn internationale aanwezigheid uit te breiden, onder meer via nieuwe locaties. Coinbase heeft, in tegenstelling tot concurrenten als Binance, ByBit of KuCoin, tot nu toe geen afdeling voor de handel in crypto-derivaten.

Binance is wereldwijd de onbetwiste marktleider voor de divisie, maar biedt in Duitsland geen derivaten aan onder druk van de Federal Financial Supervisory Authority (BaFin). Niet alleen in de VS was de cryptobeurs FTX tot november 2022 de nummer twee voor futures van Bitcoin en Co, maar FTX verdween van de markt na insolventie. Binance en Coinbase konden het grootste deel van het marktaandeel van FTX absorberen. Als de toetreding van Coinbase tot het derivatensegment wordt bevestigd, is dit ook een poging om het op te nemen tegen Binance.

Conclusie: Coinbase binnenkort met cryptofutures? Concurrentie stimuleert business

Er zijn nog veel vraagtekens rond Coinbase’s mogelijke uitstap naar crypto futures handel, van locatie tot exacte aanbod. Maar gezien Binance’s dagelijkse omzet van meer dan 70 miljard dollar in dit segment, is het duidelijk dat een toetreding van Coinbase potentieel heeft. Het komt erop neer dat beleggers zouden moeten profiteren naarmate de concurrentie tussen handelsplatforms, gedreven door vergoedingen, klantvriendelijkheid en transparantie, toeneemt. In de tussentijd verwijzen we naar ons huidige marktrapport over Bitcoin-futureshandel, dat specifiek is toegesneden op de situatie in Duitsland.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*